PUBLICITAT

Els parcs naturals veuen un creixent interès per l'ecoturisme

  • Sorteny va comptabilitzar més de 5.400 visites l'estiu passat, el que representa un increment del 23%
ÈLIA ORTS GARRI
ORDINO

Tant el parc natural del Comapedrosa com el de la Vall de Sorteny han detectat els últims temps un interès creixent pel turisme de natura o l'ecoturisme. I no són els únics, sinó que aquesta tendència és general, i altres espais naturals també han notat un increment de les visites. «Cada cop hi ha més freqüentació» va assenyalar el biòleg del parc massanenc, Jordi Nicolau, que va lamentar que malgrat l'augment de les visites, la contractació de guies ha davallat. Per la seva banda, Alain Valls, guia de Sorteny, també va exposar que «cada vegada hi ha més interès» per part del públic.

23% MÉS DE VISITES / Les xifres recolzen aquesta idea. Durant la temporada d'estiu del 2010 –del 15 de juny al 31 d'agost– la caseta d'informació del parc de la Vall de Sorteny va atendre 6.328 persones, una xifra que s'ha més que doblat en comparació a l'any 2009, quan 3.915 persones van atansar-s'hi per demanar informació. Però no tothom que arriba a l'aparcament de la Canya de la Rabassa –unes 316 persones de mitjana diària durant el mes de juliol, i de 457 a l'agost– es dirigeixen al parc.

De fet, la mitjana de visites diàries al parc natural es va situar l'estiu passat en les 65 persones, podent arribar a màxims diaris de 154 persones a l'agost. Des del parc s'assenyala que les mitjanes van augmentar al juliol i a l'agost en un 40% i un 11% respectivament i en comparació a l'estiu del 2009. En termes absoluts, des del departament d'Agricultura i Medi Ambient del Comú d'Ordino es va calcular que unes 5.432 persones van visitar el parc l'estiu passat, el que suposa un creixement del 23% respecte les dades de l'any anterior. En aquest sentit, els visitants de la Vall de Sorteny han anat incrementant a raó de gairebé un miler de persones l'any. Així, mentre el 2008 es comptabilitzaven unes 3.500 visites, l'estiu següent la xifra es situava al voltant dels 4.400.

Aquestes darreres xifres són estimatives. Els responsables del parc calculen que un 20% de les persones que arriben a l'aparcament es dirigeixen vers el cap del Grau. A més, apliquen un corrector, ja que només tenen comptabilitzada la gent que entra a peu per davant de la caseta d'informació en els horaris que aquesta està oberta –de les 10 a les 17 hores–, que van ser un total de 5.087 persones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT