PUBLICITAT

Els promotors d'una candidatura única veuen diferències insalvables

  • Esquerra Socialista descarta presentar-se com a tal per substituir el comitè executiu
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Reunió en què es constitueix Esquerra Socialista, el juliol del 2009 Foto: ONA MORANTE

Els promotors de la candidatura única per a cobrir la baixa del comitè executiu dimitit del Partit Socialdemòcrates han constatat «divergències» amb la branca d'Esquerra Socialista que «no podem compartir». Així, van decidir no continuar amb les reunions per elaborar una candidatura única, tot i que continuen pensant que era una bona solució, però que «no ha prosperat».

El que els va dur a prendre aquesta decisió va ser el document d'anàlisi dels resultats electorals elaborats per Esquerra Socialista, que va generar aquests diferències insalvables. El document va ser difós després de la primera trobada de la plataforma d'unitat en la què era present el representant d'Esquerra Socialista, i en la segona ja es va debatre. Malgrat que la reunió no va anar com preveia Cucalón, aquest es va mostrar sorprès pel fet que en la darrera trobada, que es va celebrar dilluns passat, només començar els promotors abandonessin la idea de la candidatura única. En aquest sentit, cal explicar que els promotors van convidar a participar en les trobades per elaborar una candidatura única a les persones, i no com a representants de corrents d'opinió.

De tota manera, els promotors van assegurar que treballaran per trobar «una altra solució». En una línia similar es va pronunciar Josep Maria Cucalón, portaveu d'Esquerra Socialista. Aquesta branca esperarà a veure si el seu document rep suficients suports en la reunió, oberta a tota la militància, que s'ha de celebrar aquesta nit. Si és així, intentaran continuar treballant per una candidatura d'unitat. Si del contrari consideren que no tenen prou suport, Cucalón va reiterar que Esquerra Socialista, com a tal i sols, «no farà una candidatura».

L'ANÀLISI DELS RESULTATS ELECTORALS / En la reunió que Esquerra Socialista ha convocat amb tota la militància per aquesta nit es vol sotmetre a debat el document d'anàlisi dels resultats electorals elaborat per aquest corrent intern al Partit Socialdemòcrata i rebre les diverses aportacions que hi puguin fer d'altres membres de la formació.

Aquest text, que va ser enviat a tota la militància, ja ha rebut alguna resposta, potser «desafortunada», en algun cas segons Cucalón, que va explicar que hi ha companys del partit que hi estan d'acord i el comparteixen, i d'altres que «no hi estan gens d'acord». Però tot són opinions «de companys i s'han de respectar», va manifestar el portaveu d'Esquerra Socialista, que entén que aquesta nit es poden rebre crítiques, tant de positives com de negatives.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT