PUBLICITAT

La part alta s'estrena a l'estiu

  • Al juliol es preveu inaugurar el museu emblemàtic de la rehabilitació del nucli antic d'Escaldes
  • En 15 dies es calcula lliurar l'obra i començar a preparar el contingut que es presentarà en format tecnològic
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una vista de l'edifici del Museu en la part on estarà la caiguda d'aigua i una del passeig i plataforma del riu, ahir.
Foto: TONY LARA

La previsió des que es va iniciar el projecte era aquesta. A meitat de l'any s'inaugurarà el que s'anomenarà el Museu de l'Aigua i d'Interpretació de la Vall del Madriu, això ja ho va avançar qui és ara cap de Govern i aleshores cònsol major d'Escaldes-Engordany, Toni Martí. L'edifici està acabat i els operaris ultimen tots els detalls de la part exterior, com les proves que estan fent de la caiguda de l'aigua que serà el colofó d'aquest edifici, emblema del projecte de rehabilitació de la part alta de la parròquia d'Escaldes-Engordany.

Ja està tot enllestit. El museu de l'Aigua i d'Interpretació de la Vall del Madriu espera obrir les seves portes a finals del proper mes de juliol. En un termini de 15 dies aproximadament es donarà per finalitzada l'obra de l'edifici i s'entregarà al comú. Serà doncs quan s'iniciaran els treballs de l'interior que consisteixen en la instal·lació de llums i també d'equips tecnològics com pantalles tàctils que seran uns dels suports del contingut d'aquest edifici. Des del comú van assegurar ahir que aquest estiu es pretén que el museu sigui un referent turístic amb l'apertura d'aquest nou emplaçament que ha suposat ser el projecte emblemàtic de la rehabilitació de la part alta de la parròquia escaldenca.

Abans però d'obrir les portes del Museu quedarà enllestida i podrà ser inaugurada com un primer pas el passeig del riu i la plataforma de 180 metres quadrats que s'ha instal·lat en aquesta zona i que ja està acabada.

Acabat el continent serà el torn del contingut que serà integrat per l'empresa adjudicatària Emblema que va ser l'adjudicatària i que implantarà tota la informació del cicle de l'aigua i també de la interpretació de la Vall del Madriu. Això però, es farà després que el comú adjudiqui les empreses que han d'instal·lar el mobiliari, les pantalles tàctils i els llums de l'edifici.

Complint en les promeses ara però faltarà aquella implicació que des del comú es va demanar als veïns per fer un entorn més acollidor i consonant, amb la pintura de les façanes a la part del riu. Proposta que va tenir poca resposta i escassa execució i que suposa un agreujament d'aquesta rehabilitació de la part alta d'Escaldes, creant una mala imatge i un contrast amb el nou i modern edifici que es presenta com l'atractiu turístic per aquest estiu.

I parlant de promeses, el projecte de gestió de la Vall del Madriu que espera la Unesco, i que també influirà indirectament en aquest museu que vol ser una de les entrades al conjunt paisagístic, espera ara que es compleixi la promesa de Martí, ja com a cap del Govern, de tirar endavant aquest pla.H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT