PUBLICITAT

El centre històric, punt d'intercanvi d'experiències comercials

  • La capital organitza una jornada per tractar el paper dels nuclis antics al sXX
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Garcia, Pantebre i Ferrer, ahir Foto: ANA / N.M.

El proper dia 7 de juny el Centre de Congressos acollirà la primera jornada de comerç del centre històric d'Andorra la Vella, sota el títol Els centres històrics del segle XXI. Com Adaptar-se als canvis. La intenció de la trobada és aconseguir un intercanvi d'experiències amb experts d'altres nuclis com Vitòria, Sitges, Figueres o Terrassa. La jornada està organitzada conjuntament pel Comú i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS), a més de comptar amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants del Centre Històric d'Andorra la Vella.

La iniciativa s'emmarca en el pla de dinamització del centre històric que desenvolupa el Comú. La jornada estarà oberta al públic, i el president de la Cambra, Marc Pantebre, va convidar als comerciants de tot el Principat a anar-hi perquè «encara que no siguin del centre històric poden aprendre amb les experiències dels altres». Pantebre va afegir que no es tracta de copiar els exemples d'altres llocs sinó d'aprendre del que han fet els altres, dels èxits i també dels errors.

La jornada es distribuirà amb quatre exposicions breus d'uns 45 minuts, per aconseguir un format àgil que permeti que hi hagin converses i preguntes posteriors. La inauguració de l'esdeveniment anirà a càrrec de la cònsol major de la capital, i la cloenda la farà el president de la Cambra, va informar l'ANA.

La primera de les exposicions serà un exemple del cas de Vitòria, La dinamització comercial com a part indissociable d'una estratègia de revitalització integral dels centres històrics. A continuació el director de l'Agència de Promoció del Turisme de Sitges, Claes Akerblom, parlarà sobre el club de producte de comerç i gastronomia. El tercer exemple serà el del president de Comerç Figueres Associació, Jordi Rotllan, que parlarà de les relacions entre el sector públic i el privat. Finalment, la presidenta de Terrassa Centre, Maria Costa, exposarà La gestió integral de les àrees comercials urbanes: aprendre dels centres comercials tancats, i explicarà com s'ha tirat endavant el projecte per fer de vianants el centre de Terrassa.

La representant de l'Associació de Comerciants del Centre Històric, Mar Garcia, va demanar als comerciants del país que hi assisteixin perquè «tots podem aprendre», siguin de la zona que siguin. També va demanar que la gent s'involucri a les reunions que s'organitzen per treballar per aquest tipus d'accions perquè «costa molt organitzar-ho» i «tinc la sensació que si la gent no intenta treballar pel país, el Principat se n'anirà a fer punyetes».

Una altra de les iniciatives que es plantegen per més endavant és una jornada de portes obertes als comerços del centre històric.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT