PUBLICITAT

La fotografia de la recuperació històrica

  • La placeta Monjó inaugura una font de fa 70 anys
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una dona omple un got amb aigua de la nova font, ahir. Foto: TONY LARA

Desenes de veïns del centre històric d'Andorra la Vella van voler ser presents ahir al matí a la placeta Monjó per assistir a la inauguració d'una nova font, que imita la que hi va haver fa prop de 70 anys. El conseller de Serveis Públics i Urbanisme del Comú d'Andorra la Vella, Antoni Armengol, va explicar que la font proveïa d'aigua les cases del barri, i que quan va començar a haver-hi aigua a les llars, va desaparèixer.

Setanta anys després, la instal·lació d'aigua es recupera gràcies a una fotografia. Armengol va explicar que va trobar una imatge de La Vanguardia amb la imatge de la font i se'ls va acudir de recuperar-la per donar un valor afegit al barri antic. El cost econòmic que ha suposat la nova instal·lació és «una misèria», ja que no arriba als mil euros, i «aconseguir reunir aquí a tots els veïns ja val més que això», va manifestar el conseller a l'ANA.

Durant el discurs inaugural, la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va demanar als veïns que ajudessin a saber qui és la dona que surt a la fotografia que va desencadenar la recuperació de la font. Un discurs amb èxit. Entre tots van aconseguir arribar a la conclusió que es tracta de l'Ignasieta de cal Pui, i van recordar com la font els servia per abastir d'aigua les cases del barri. Com a gest simbòlic van aprofitat per brindar amb aigua de la font.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT