PUBLICITAT

Netedat i tot l'esforç per als Jocs

  • Toni Martí rep la delegació andorrana que viatja dissabte a Liechtenstein. L'equip d'esquaix, que serà el primer a competir abans de la inauguració, aspira a tot en l'estrena a la competició
logo capitularjjoo

  R. M. S.
  ANYÓS / ANDORRA LA VELLA

  JOCS OLIMPICS DELS PETITS ESTATS 2011

Periodic
Un gran número dels esportistes que hi seran als Jocs de Liechtenstein, ahir a la recepció que hi va haver amb el cap de Govern, Toni Martí Foto: TONY LARA

Ahir a la tarda el nou cap de Govern, Toni Martí, va rebre la delegació andorrana que lluitarà per les medalles als Jocs dels Petits Estats de Liechtenstein, que es disputen des del pròxim dilluns. Les paraules van ser les habituals: el joc net i el màxim esforç per obtenir els millors resultats, deixant sempre el nom d'Andorra el més alt possible. El president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, va insistir en la idea de que l'esport és una «eina important per al país», i va destacar així mateix la part «educativa» de l'esport. Tot plegat, per donar ànims a uns esportistes que si milloren les 17 medalles aconseguides a Xipre al 2009, podran estar contents.

Entre els candidats als màxims premis hi són per autoaclamació els jugadors d'esquaix, modalitat que s'estrena a uns Jocs dels Petits Estats i amb la qual Andorra competeix amb set representants. Seran Lluís Suarez i Santi Bos, aquests dos en individuals i equip, a més de Eduard Rosell, Óscar Costa i Jordi Ventura, i els reserves Rajesh Hotchandani i Ángel Sánchez. Aquest esport, que tindrà la Federació constituïda d'aquí a un mes segons va informar ahir el seu futurible president, Càndid Naudi, ha donat passos endavant per a Andorra des que el 1983 es va fundar el primer club –Esquaix Club Andorra–, i l'experiència dels seus membres és dilatada. És per això que les expectatives són altes, tot i que es desconeix el nivell real dels rivals que hi seran a Liechtenstein. «Les aspiracions són totes», va dir ahir Naudi a la presentació de l'equip a l'Anyós Park. Per la seva part, el capità Suarez va informar que el problema és determinar el nivell dels jugadors «perquè no hi ha rànquing mundial», per la qual cosa els andorrans viatgen «amb un interrogant».

Però aquest interrogant es desfà amb les ganes que l'equip transmet. Andorra debutarà precisament contra Liechtenstein i ho farà al matí del dilluns, dia de la inauguració, que serà a les 20.00. En esquaix la competició serà en individual i per equips.

Pel que fa a la resta d'esports, destacar que Sergio Segado causarà baixa de l'equip de vòlei pista per motius personals i no tindrà substitut. Tampoc no viatjarà el ciclista Samu Ponce i sí ho farà David Fernández en el seu lloc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT