PUBLICITAT

Detinguts dos espanyols que volien estafar 460 milions d'euros a un banc

  • Els dos implicats es van presentar com agents immobiliaris i van lliurar documents falsos per cobrar un avanç
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Exposició d'una sèrie de bitllets, en aquest cas de 20 euros. Foto: MARTA JORDI

La Policia va detenir el passat divendres dos homes de nacionalitat espanyola i no residents per una presumpta temptativa d'estafa a una entitat bancària mitjançant documents fraudulents. L'intent del frau, perquè finalment no va haver perjudici, és xifrat en 466 milions d'euros amb la suma de dos documents falsificats. Els dos homes van passar a disposició judicial com a presumptes autors d'un delicte major de temptativa d'estafa per mitjà de documents bancaris fraudulents. A hores del tancament d'aquest rotatiu els detinguts encara no havien ingressat al centre penitenciari de la Comella, ja que han de passar primer per l'autoritat judicial.

Els fets es remunten al passat dia 1 d'abril quan dos homes van sol·licitar a una entitat bancària de la capital l'obertura de dos comptes per fer operacions amb el seu negoci suposadament relacionat amb promocions i construccions immobiliàries i assessorament, amb la intenció d'ingressar una gran quantitat de diners.

Segons va informar la Policia ahir en un comunicat, el 15 d'abril els dos homes es van adreçar a la mateixa oficina amb una comunicació de transferència interbancària internacional en la que constava una transferència de 100 milions d'euros que s'haurien d'ingressar properament. Posteriorment, el 12 de maig van presentar un altre document similar informant sobre un capital de 360 milions d'euros.

La verificació dels documents per part del banc va posar de relleu que eren fraudulents i per això es van denunciar els fets davant de la Policia. Finalment, la investigació del Grup de Delinqüència Organitzada i Blanqueig va desembocar en el control de dos espanyols no residents, de 36 i 47 anys, quan sortien de l'entitat bancària.

La Policia va explicar que aquesta actuació s'emmarcaria en un tipus d'estafa que consistiria en fer creure a una entitat bancària que l'estafador disposa d'una gran cobertura econòmica i disponibilitat de diners, per poder obtenir posteriorment diners de l'entitat com a avançament de suposades despeses, o bé per obtenir documents lícits del mateix banc per fer servir com a garantia per demanar préstecs a altres entitats.

Per tot plegat, la Policia va detenir als dos homes que posteriorment van ser posats a disposició judicial.

Al no produir-se l'estafa perquè no es va arribar a executar l'ordre d'aquests documents falsos, els dos implicats seran jutjats pel delicte major de temptativa d'estafa. La quantitat de més de 300 milions d'euros és la que determina que el delicte sigui, de sobra, qualificat com major.

El negoci immobiliari ha estat l'excusa perfecta en molts casos d'estafa i de blanqueig de diners. És l'objecte del modus operandi d'aquelles bandes organitzades que operen en diferents països i que en molts casos amb la falsificació de documents aconsegueixen estafar entitats bancàries i particulars amb grans sumes de diners donat que el sector immobiliari treballa en operacions amb grans quantitats de diners. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT