PUBLICITAT

FEDA adquireix un vehicle elèctric per «donar exemple» a la població

  • La parapública instal·larà punts de càrrega però demana una política global per tot el país
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ramón Cereza explica a Francesc Camp les prestacions del cotxe, ahir. Foto: TONY LARA

La parapública FEDA ha incorporat a la seva flota de vehicles un automòbil elèctric. La intenció és «donar exemple a la resta de la població», va explicar el director general, Albert Moles, i «promoure'n el seu ús».

El vehicle, un Citroën CZero, té una autonomia de 150 quilòmetres i arriba fins a una velocitat de 130 km. l'hora, fet que el converteix en idoni per a realitzar desplaçaments dins del territori, va informar Moles. El director de la parapública va mostrar-se confiat en què el parc d'aquests vehicles elèctrics s'ampliarà els propers anys, motiu pel qual treballen en la implantació de nous punts de càrrega elèctrics. Respecte als actuals, i implantats per AESE, Moles considera que cal «una política global», que homogeneïtzi i unifiqui tots els models de carregadors.

El cotxe té un cost de 30.000 euros i ha estat facilitat per Automòbils Pyrénées. El seu director, David Fraissinet, va reconèixer ahir que de moment no hi ha demanda per part de la població andorrana, degut al seu «elevat cost», tot i que va assegurar que cara l'any vinent «les marques llançaran models atractius amb preus competitius respecte als vehicles convencionals». Fraissinet va definir aquesta tipologia d'automòbil, el qual no genera emissions i requereix d'una càrrega prèvia d'unes sis hores, com «el segon vehicle de la família», ja que és còmode per fer desplaçaments curts tot i que no permet fer-ne de llargs fora les fronteres andorranes.

A l'acte de donació del vehicle també hi va assistir el nou ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, que va manifestar que des de l'Administració «cal treballar en promoure el transport net», per exemple, amb incentius econòmics per als ciutadans que adquireixin vehicles elèctrics, així com l'aposta per la implantació d'energies renovables. En aquest sentit va parlar del projecte d'instal·lació de centrals hidroelèctriques i molins de vent que volen implantar les Mútues, el qual va definir com «interessant», tot i que caldrà estudiar-ne la seva viabilitat, va exposar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT