PUBLICITAT

L'Executiu farà un pla estratègic per recuperar turistes

  • Els visitants continuen disminuint i situen la tendència interanual en el 6,6% negatiu
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns turistes en una avinguda comercia Foto: ÀLEX LARA

El Govern treballa en un pla estratègic encarat a frenar la caiguda de turistes que venen al Principat, una tendència que va iniciar-se al 2004. El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va informar ahir que el pla inclourà una diagnosi de la situació actual i dels perquès de la davallada, ja que l'Executiu «no sap els motius d'aquesta regressió i volem definir quines són les barreres que impedeixen a certs mercats d'Europa venir al Principat».

Un cop feta la radiografia, la qual es realitzarà a partir del diàleg amb totes les parts implicades, el següent pas serà el de definir un conjunt d'accions amb l'objectiu de tornar a augmentar les xifres de visites. El ministeri encara no ha definit a quants anys vista es definirà el pla estratègic, tot i que Camp va manifestar ahir que ell és partidari de fer-lo el més curt possible.

El nou ministre també va informar que s'està analitzant la idoneïtat de celebrar o no l'any vinent dos esdeveniments de caràcter internacional al país: el Fòrum Global de Turisme i el Congrés de Turisme de Neu i de Muntanya. Ahir, durant una trobada amb la OMT es va tractar el tema i malgrat que la voluntat de l'Executiu «és continuar celebrant els dos», caldrà determinar la seva viabilitat econòmica. Aquest estiu prendran la decisió, va informar Camp.

Xifres negatives de visitants / Les dades facilitades ahir pel Departament d'Estadística corroboren la preocupació del ministeri. Al mes d'abril van entrar al país 703.305 visitants, el que representa una tendència mensual negativa del 0,9%, i una tendència anual que se situa en una disminució del 6,6%.

Estadística va assenyalar que aquest mes d'abril només els turistes francesos i d'altres nacionalitats van tenir un comportament lleugerament positiu, amb unes tendències mensuals del 0,3% pels francesos i del 0,7% per les altres nacionalitats, tot i marcar tendències anuals clarament negatives del 10,4% i 14,8%. L'única tendència anual positiva correspon als excursionistes francesos, amb un 5,5%, mentre que espanyols i d'altres nacionalitats mostren unes tendències anuals del 15,1% i 17,1% negatives respectivament.

D'altra banda, dels 703.305 visitants que van entrar a l'abril, 554.232 (78,8%) van ser excursionistes i 149.073 turistes (21,2%). Això representa una disminució del nombre de visitants durant el mes d'abril del 0,9% respecte al mes anterior, amb una tendència anual del 6,6%, com a conseqüència d'una davallada de l' 1,1% dels excursionistes (6,6% anual), mentre que els turistes davallen la tendència mensual en un 0,7% amb un canvi de tendència altre cop a la baixa que en xifres globals representa un 8,7% interanual.

En la divisió per nacionalitats, els francesos tenen una tendència anual positiva del 4,1%, mentre que els visitants espanyols disminueixen amb una tendència mensual de l'1% negativa i anual del 11,9%. Les altres nacionalitats van presentar al mes d'abril una disminució de l'1,2%, amb una tendència anual del 16,5% negativa.

Les dades mostren que, pel que fa als turistes, després d'un bon mes de març, a l'abril van entrar 149.073 turistes, el que torna a marcar una tendència anual negativa, amb una tendència mensual negativa del 0,7%, situant la l'anual respecte al mateix mes de l'any passat en un 8,7% negativa. Per nacionalitats, els espanyols mostren una davallada d'un 0,7%, mentre que francesos i altres nacionalitats creixen en un 0,3% i 0,7% respectivament, tot i que en les tendències anuals totes són negatives, d'un 7,4% pels espanyols, d'un 10,4% pels francesos, i d'un 14,8% per a les altres nacionalitats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT