PUBLICITAT

Les activitats d'estiu de la capital donaran feina a 150 joves

  • El Comú ha decidit oferir contractes més curts i ampliar les activitats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Qim Valera i Josep Vila en la presentació ahir de les activitats d'estiu. Foto: ANA / N. M.

Les activitats d'estiu socials i esportives que oferirà el Comú d'Andorra la Vella als nens de la parròquia donaran feina a 150 joves. La demanda de joves que volen treballar com a monitors aquest any ha estat molt elevada i per això des del Comú s'ha fet un esforç per donar feina al màxim de persones possible. Les activitats que s'ofereixen als infants estan dividides en l'àrea de social i la esportiva, i en aquesta hi ha com a novetats les estades de tennis taula i la bicicleta de trial. Un total de 3.420 places es posaran a disposició dels qui vulguin inscriure-s'hi, però el conseller de Social, Quim Valera, va insistir en el fet que són activitats adreçades a no deixar cap nen sense estiu, i per tant si hi hagués més demanda es podrien obrir noves places. A més, va recordar que la corporació fa «un esforç immens» per subvencionar el 50% de totes les activitats i exonerar completament aquelles famílies que ho necessitin.

Els Departaments de Social i Esports del Comú d'Andorra la Vella han elaborat el seu programa d'activitats d'estiu conjuntament per oferir nou opcions diferents als nens i nenes de la parròquia, reduint els costos i evitant la duplicitat d'activitats. Aquestes començaran el proper 4 de juliol i finalitzaran el 7 de setembre. El cònsol menor de la parròquia, Josep Vila, va explicar que es van treure dos edictes per trobar els treballadors i que mentre l'oferta era de 40 places per a esports, van rebre unes 130 demandes de feina, i el mateix va passar a social. Així, es va buscar la manera de poder contractar el màxim de personal, oferint contractes més curts i ampliant les activitats amb algunes que no estaven previstes. En total, i comptant també les contractacions que es faran al Departament de Turisme, el Comú d'Andorra la Vella contractarà prop de 150 persones per a l'estiu. Vila va explicar que els joves el que volen és treballar un mes o unes setmanes i fer la resta de l'estiu de vacances, i que oferint feina a tants joves s'aconsegueix donar una petita ajuda a les famílies que estan més ajustades econòmicament.

LES ACTIVITATS / El programa Viu l'estiu disposa de 3.420 places. Les activitats socials seran la ludoteca de Santa Coloma (630 places), el casal d'infants El llamp (490), i les colònies i campaments a l'alberg de la Comella (120). Pel que fa a les esportives, les novetats són les estades de tennis taula que estaran obertes a 90 inscrits i la pràctica de bicicleta de trial per al mateix nombre d'infants. A més, es tornen a oferir les escoles esportives (1.200 places), el Mou-te amb McDonalds (280), les estades de tennis (420) i els cursets de natació (100).

El cònsol menor i conseller d'Esports, però, va indicar que el nombre de places es podria incrementar si hi hagués una demanda superior. Tot i així, cal dir que enguany s'han separat les activitats per a joves i per tant la franja d'edat per a Viu l'estiu és més reduïda, i va dels 3 als 14 anys, va recollir l'ANA. Valera, per la seva part, va voler insistir en la vessant més social del programa, indicant que es tracta d'aconseguir que tots els nens puguin gaudir de l'estiu. Així, va explicar que a banda d'un «conjunt impressionant d'activitats», la corporació fa «un gran esforç per subvencionar-ne el 50% del preu». Però el Comú ofereix l'exoneració de la totalitat de l'activitat per a aquelles famílies que realment ho necessitin, i per això «no hi ha d'haver cap motiu perquè cap nen es quedi sense estiu».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT