PUBLICITAT

L'instint de la solidaritat

  • El Grup Heracles donarà 1.000 euros anuals a la Fundació Privada Tutelar i n'esdevé el primer protector
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esther Fenoll i Sandra Tomàs havent signat l'acord, ahir Foto: ANA / A. R.

«La solidaritat és una cosa innata», quan et trobes algú desvalgut, «el primer instint és d'ajudar». Aquesta és la creença de la directora de la Fundació Privada Tutelar –que vetlla pel benestar de les persones amb discapacitats mentals o intel·lectuals i que no tenen ningú més que se'n pugui fer càrrec–, Esther Fenoll. Una visió compartida pel Grup Heracles, que un any després de la seva presentació ha elaborat un pla de responsabilitat social corporativa, que contempla una branca d'ajuda als més desafavorits, tal i com va explicar la responsable de comunicació corporativa del grup, Sandra Tomàs, que valora que el pla forma part de «la normalitat». És en aquest context que la Fundació Privada Tutelar es va posar en contacte amb el Grup Heracles i aquest va acceptar ser protector de l'entitat.

La constructora «té voluntat» de difondre els «valors de solidaritat» entre les persones que hi tenen relació, i per això van respondre «ràpidament». No va passar una setmana entre la visita que Fenoll va realitzar a l'empresa i la resposta, va agrair la directora de la Fundació Privada Tutelar. I és que «quan hi ha voluntat, es fa», va sentenciar la responsable de comunicació corporativa del Grup Heracles. Es va desbloquejar una partida de 1.000 euros, i s'ha establert que l'empresa donarà cada any aquesta xifra per als tutelats. Tomàs va expressar la «satisfacció» del Grup Heracles perquè, malgrat la «situació difícil» que travessa el mercat, i la recent presentació del Grup, «estem aquí i podem ajudar».

Però no és l'única col·laboració que està disposada a fer la constructora. De fet, han pensat en organitzar diferents activitats i fer «altres aportacions no econòmiques», com pot ser una festa per als tutelats o contribuir en forma de voluntariat. Són idees que s'aniran desenvolupant.

La donació del Grup Heracles, juntament amb les que fan la desena d'amistats de la Fundació Privada Tutelar, i de les que puguin fer nous amics –a nivell particular i a partir de 30 euros– i protectors, anirà «íntegrament» als tutelats. Per ara tenen les necessitats bàsiques cobertes –la dotzena de tutelats dels que es fa càrrec la Fundació dirigida per Fenoll cobren just l'establert com a llindar de pobresa, poc més de 700 euros–, però «bé mereixen un plus», va manifestar Fenoll. O el que és el mateix, «amb les necessitats bàsiques viuen, però no viuen bé», en paraules de Tomàs.

La responsable de la Fundació Privada Tutelar confia que l'exemple del Grup Heracles sigui seguit per d'altres empreses, i també per particulars, i així contribuir a una millora substancial de la qualitat de vida dels tutelats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT