PUBLICITAT

El canvi radical de Santamaria i Matalí

  • Han agafat la batuta en matèria ofensiva
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Santamaria ha fer un pas endavant i mira més a cistella. Foto: TONY LARA

La força del grup, que és el que el tècnic Joan Peñarroya vol destacar sempre del seu equip, ha estat la gran clau del passi a la final del BC River Andorra. Però, durant els partits i amb els números a la mà, hi ha dos noms que destaquen per sobre de la resta, i cadascú per circumstàncies diferents. Andreu Matalí ha estat el Matalí que el River necessitava en els moments idonis. Jon Santamaria ha viscut una autèntica transformació ofensiva en el play-off, tant en quarts de final contra el Plasencia Extremadura, com en semifinals contra el Tíjola.

El jugador català ha aparegut amb grans actuacions en els últims partits, i el basc ha destacat sobretot contra el Tíjola, tot i que també va tenir un bon paper ofensiu contra el Plasencia. En xifres, en els cinc partits contra el Tíjola, Santamaria va fer 9, 17, 16, 17 i 16 punts, mentre que Matalí va evolucionar dels 5 punts del primer duel a 21, 12, 21 i 17 dels següents. Una aportació molt valuosa.

Però és que n'hi ha més, perquè Santamaria fins i tot supera els seus registres de la Lliga regular en els només vuit partits que s'han disputat fins ara de play-off. Això és, que si en tota la competició regular havia anotat 88 punts en 28 partits, ara en vuit partit en suma 93, 14 triples i un percentatge de tirs lliures del 88,2%. Fins i tot destaca el jugador basc per la seva valoració: en vuit partits ja suma 85 punts, mentre que durant tota la temporada n'havia fet només 109. Aquest canvi, és sense dubte per la variació del sistema de joc del River segons el plantejament que rep l'equip per part del rival.

Ell mateix ho explica: «M'adapto a l'equip, però és cert que estic amb molt confiança, encara que és clar que es va veure durant els partits que segons les defenses que ells plantejaven jo quedava més lliure».

Per la seva part, Matalí ha acabat per donar el que s'esperava d'ell, després d'una temporada amb una irregularitat que l'equip patia massa. Els punts que Matalí ha aportat en els últims enfrontaments han estat clau, sent a més el màxim anotador del partit en més d'una ocasió. I tot això, sense que hagi variat massa la seva presència en temps ara al play-off respecte a la lliga: si a la fase regular en sumava 24min 16s de mitjana a la pista, ara és de 23min 12s. En el cas de Santamaria, aquesta diferència és molt superior, ja que durant la temporada jugava una mitjana de 17min 22s, mentre que ara ho fa 23min 19s. En realitat, tot és el fruit del treball en equip.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT