PUBLICITAT

Detinguts dos homes per intentar estafar un banc amb documents fraudulents

  • Es van adreçar a l'oficina amb una comunicació de transferència interbancària internacional en la que constava una transferència de 100 milions d'euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


La Policia va detenir aquest divendres dos homes per una presumpta temptativa d'estafa a una entitat bancària mitjançant documents fraudulents. Els fets es remunten al passat 1 d'abril quan dos homes van sol·licitar a una entitat bancària de la capital l'obertura de dos comptes per fer operacions amb el seu negoci suposadament relacionat amb promocions i construccions immobiliàries i assessorament, amb la intenció d'ingressar una gran quantitat de diners.
Segons ha informat la Policia, el 15 d'abril els dos homes es van adreçar a la mateixa oficina amb una comunicació de transferència interbancària internacional en la que constava una transferència de 100 milions d'euros que s'haurien d'ingressar properament. Posteriorment, el 12 de maig van presentar un altre document similar informant sobre un capital de 360 milions d'euros.

La verificació dels documents per part del banc va posar de relleu que eren fraudulents i per això es van denunciar els fets davant de la Policia. Finalment, la investigació va desembocar en el control de dos espanyols no residents, de 36 i 47 anys, quan sortien de l'entitat bancària.

La Policia ha explicat que aquesta actuació s'emmarcaria en un tipus d'estafa que consistiria en fer creure a una entitat bancària que l'estafador disposa d'una gran cobertura econòmica i disponibilitat de diners, per poder obtenir posteriorment diners de l'entitat com a avançament de suposades despeses, o bé per obtenir documents lícits del mateix banc per fer servir com a garantia per demanar préstecs a altres entitats.

Per tot plegat, la Policia va detenir als dos homes que posteriorment van ser posats a disposició judicial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT