PUBLICITAT

Guanya l'esport i la salut

  • La segona edició de la Cursa Popular supera registres amb més de 1.500 inscrits, i consolida l'esdeveniment
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els corredors a l'avinguda Meritxell. A la galeria, uns participants disfressats abans d'iniciar la cursa. També els companys i professors del jove que va pedre la vida en un accident de moto corren per fer-li un homenatge. A continuació, la Dúnia participa a la seva primera cursa. Per últim, un corredor amb cadira de rodes acompanyat d'un infant, ahir Foto: tony lara

la pràctica esportiva i els hàbits saludables van guanyar ahir la segona edició de la Cursa Popular, un esdeveniment emmarcat en el Dia de l'esport per a tothom. Van ser molts, més que l'any passat, els que van decidir dedicar el diumenge a córrer, amb més o menys preparació, amb més o menys motivació competitiva. En total van ser més de 1.500 persones les que van participar a la cursa i als actes de la diada festiva, superant les aproximadament 1.200 persones de l'any passat.

Les xifres demostren que l'esdeveniment agrada i per aquest motiu la intenció dels organitzadors (el Govern amb el patrocini de la Fundació Crèdit Andorrà i d'Illa Carlemany) és consolidar la cita al calendari de la ciutadania. Ahir la ministra de Joventut, Educació i Esports, Rosa Suñé, va realitzar el seu primer acte públic (això sí, vestint de manera informal ja que va unir-se a la resta de participants) felicitant-se per l'alta participació i assegurant que cal «seguir fent aquest esforç per mantenir-la». Suñé va afegir que aquesta cursa i la diada en general permet «situar l'esport com a activitat quotidiana, a més d'ajudar a mentalitzar a tothom que s'ha de fer esport, cuidar la salut i millorar la nutrició».

L'edició d'ahir va aprendre dels errors de la primera. Els corredors no van sortir de la plaça Guillemó de la capital, sinó del vial de la Unió. Més espai i més comoditat van permetre que aquest cop l'inici de la cursa sí que fos puntual.

Els més de 1.500 participants van realitzar un recorregut de 5 quilòmetres (de 2 pels més joves) que finalitzava al Camp del Consell. La participació va ser variada: joves, adults i grans, animals, persones amb cotxet o cadira de rodes o persones disfressades que semblava que continuaven la festa de la nit anterior, entre d'altres. També hi va haver moments per l'homenatge. Companys i professors del jove que va perdre la vida en un accident de moto el passat dia 13 van córrer amb una samarreta amb el nom del jove.

A l'arribada, diverses institucions i associacions, com la de celíacs, la de diabètics o el Col·legi de Dietistes, van donar a conèixer la seva tasca i van ajudar amb els seus missatges a potenciar una alimentació equilibrada i la pràctica regular d'esport. Katia Durich, presidenta del Col·legi, va exposar als participants els punts bàsics en l'alimentació per poder recuperar-se de l'esforç de la cursa: «hidratar-se moltíssim i realitzar un dinar equilibrat amb carbohidrats, proteïnes i fruites», va exposar.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT