PUBLICITAT

Vincles solidaris amb Líbia

  • És el segon any que el Comú de Sant Julià de Lòria organitza aquest esdeveniment
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Estand de la Creu Roja Andorrana a la Fira Vincles Solidaris, ahir Foto: ANA / N. M.

La Fira Vincles Solidaris va acollir ahir 11 ONG a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria, on a més de donar-se a conèixer i recaptar fons per a les seves pròpies causes, s'han unit en una campanya per ajudar els desplaçats arran del conflicte a Líbia. És el segon any que el Comú de Sant Julià de Lòria organitza aquest esdeveniment, i aquest cop s'ha comptat amb més participació que en l'edició anterior, que segons la consellera de Social , Beatriz Lorenzo, «va tenir força èxit».

Durant la jornada hi va haver diverses activitats com l'actuació de la coral Rocafort, dels Petits Cantaires Lauredians, una exposició fotogràfica, un dinar popular, i a les set de la tarda l'enlairament dels globus solidaris.

Lorenzo va detallar que el 2010 es va celebrar la primera edició de Vincles Solidaris, amb la participació de set organitzacions, i que degut a l'èxit que va tenir, aquest any s'ha volgut repetir. Un total d'onze ONG del país van ser presents a la plaça de la Germandat, s'han donat a conèixer, han explicat a què es dediquen i han ofert als visitants la possibilitat de col·laborar amb donatius o com a voluntaris. Intermon Oxfam, Creu Roja Andorrana, Les enfants de la merci, Unicef, Aigua de Coco, Mans Unides, Càritas Andorrana, Mountaineers for himalayas foundation, Téléthon, i UdA Solidària van ser les participants.

La plataforma d'ONG té oberta la campanya per ajudar els damnificats pel conflicte bèl·lic de Líbia, i durant la jornada d'ahir es van organitzar diverses activitats a la fira per recaptar fons per aquesta finalitat. El president de la plataforma, Manuel Riera, va explicar a l'ANAt que ja fa un mes que van obrir la campanya per ajudar els «centenars de milers de desplaçats que viuen en condicions molt deplorables, i que necessiten ajuda». És per això que durant el dia es van vendre globus solidaris, que a les set de la tarda es van enlairar dins un globus de liti. Els diners que es reuneixin es destinaran a aquesta campanya.

Cada una de les ONG que van participar a la fira ho ha fet de la manera més atractiva possible per així arribar a un públic més extens. D'aquesta manera, la Creu Roja Andorrana va portar una representació feta amb ninots de Playmobil que escenificaven la tasca diària de l'organització. La coordinadora del voluntariat, Salima El Khattabi, va explicar que així aconsegueixen arribar també als més petits.

Per la seva banda, Unicef va exposar a la fira els diversos equips d'actuació que fa servir l'organització en els terrenys on treballa. Tal com va manifestar la responsable de comunicació i vendes d'Unicef, Natàlia Lalinde, es disposa de tres equips diferents segons el tipus d'actuació a realitzar a cada lloc. L'equip de joc amb pilotes i dorsals, l'equip educatiu amb material per als professors i els alumnes, i l'equip de sanejament d'aigua, amb cubells, dues letrines, sabó i una pastilla potabilitzadora d'aigua.

Una altra organització que va estar present a l'esdeveniment és Aigua de coco, que es va instaurar al Principat fa aproximadament dos mesos, després de treballar durant 18 anys des d'Espanya.

El gerent de l'organització, Gerardo Gómez, va explicar que Aigua de coco treballa sobretot en cooperació i desenvolupament a Madagascar, Cambodja i Brasil. Les seves actuacions van dirigides a l'educació i la integració social, específicament dels infants.

Gómez va indicar que han volgut participar a la fira per donar-se a conèixer ja que fa molt poc que estan al país, i va assenyalar que van decidir instal·lar-s'hi perquè hi ha molts andorrans que es van oferir a tirar-ho endavant. De fet ja hi ha deu persones involucrades totalment amb aquest nou projecte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT