L'Andorra guanya i es jugarà el títol a Almacelles

• A l'equip d'Imbernón només li val el triomf en l'última jornada si vol proclamar-se campió
LINYOLA

Ayala, en el partit de la primera volta contra el Linyola a Aixovall Foto: EL PERIÒDIC

Al final hi haurà una última jornada d'infart. L'Andorra va guanyar ahir al camp del Linyola per 1-3 alhora que l'EFAC Almacelles superava l'Artesa de Segre a domicili per 0-3 i tots dos equips s'enfrontaran amb el títol de campió del grup 5 de la Primera Territorial en l'última de Lliga.

A l'equip d'Imbernón, que està tres punts per sota, només li val el triomf si vol proclamar-se campió i pujar tres categories per instal·lar-se en la nova Primera Catalana, una categoria per sota de la Tercera Divisió quan s'apliqui la nova reestructuració a partir del pròxim curs. En cas d'empat o derrota l'entitat tricolor quedaria ubicat en la Segona Catalana amb la resta de classificats fins el tretzè, de moment el Balàfia.

L'Andorra va variar el seu estil de joc i va buscar un futbol directe, amb pilotes llargues, en un camp impracticable difícil per als turmells i per a la conducció de la pilota.

EL GOL / Sense Nuno, un nou d'embergadura, l'empresa es feia més difícil però l'aposta d'Imbernón va sortir bé i ja en el minut 5 Emili va rematar de cap a la xarxa un servei de còrner tret per Riera per fer el 0-1. El gol no va descentrar els jugadors tricolors, que van mantenir la concentració i van continuar buscant el gol fins que va caure el segon. Fabio, al minut 22, va fer una centrada xut, la pilota va fer un estrany en el bot i va sorprendre el porter local per sobre.

La segona part va mantenir la tònica inicial, amb l'Andorra sense renunciar al tercer gol i el Linyola intentant fer mal al contracop, tot i que en la primera part pràcticament no havia amenaçat la porteria defensada per Ferran Pol. I va ser Riera, en una acció individual fantàstica, el que va encertar amb la xarxa amb un xut potent i creuat tal i com queia la pilota després de fer un barret al seu defensor.

Al minut 74 el Linyola va fer l'1-3 sorprenent al contraatac, però els tres punts ja estaven ben lligats.

Per a la darrera jornada Imbernón no tindrà cap sancionat. Marc Pujol tenia quatre targetes grogues, però ahir no va ser amonestat i podrà jugar a Almacelles.