PUBLICITAT

La Policia fa 42 intervencions en les patrullades a les pistes

  • Els agents col·laboren amb els treballadors de les estacions per tal que la pràctica de l'esquí sigui més segura
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns agents inicien la patrullada al sector de Grau Roig de Grandvalira Foto: TONY LARA

Els agents de policia destinats a patrullar per les pistes d'esquí els dies de major afluència van realitzar un total de 42 intervencions durant la darrera temporada d'hivern. Gairebé la meitat, 20, van ser atestats en accidents derivats de la pràctica dels esports de neu, en els quals es va cursar denúncia o s'adjuntava un informe de lesions. Els agents, però, també van intervenir en d'altres accidents, per alteracions d'ordre públic, civil o comercial, per baralles, per possessió de droga i responent a les demandes de col·laboració dels propis dominis en l'organtizació d'esdeveniments, segons van informar des del Cos de Policia.

A banda dels accidents en els que es va cursar denúncia, la Policia també va intervenir en quatre accidents que es van tractar sobre el mateix lloc i que no van comportar una denúncia. Així mateix, el servei de Policia va informar que s'havia intervingut en d'altres conflictes, sense especificar-ne la freqüència, entre els esquiadors per «petites col·lisions sense importància o per discussions entre ells». També en una ocasió van actuar per posar pau en una baralla.

Deixant els accidents de costat, les alteracions de l'ordre públic van ser les que més feina van donar als agents del Grup de Muntanya. En total van haver d'intervenir en nou ocasions per aquests aspectes.

Per un altre costat, els policies van iniciar cinc procediments per contravencions penals per possessió de droga tòxica per al propi consum. L'àmbit de la salut pública és un dels que els agents assenyalaven a l'inici de la temporada com un dels que generaven força actuacions, ja que els visitants no esperen trobar-se policies a les pistes i se senten més desinhibits.

COL·LABORACIÓ PLENA / La col·laboració entre la Policia i les estacions d'esquí del país és plena. Quan els agents arriben al sector que correspongui patrullar, una de les primeres coses que fan és posar-se en contacte amb la direcció i es posen a la seva disposició. Així, des del Cos de Policia s'exposa que els propis empleats de les estacions requereixen «molt habitualment» els serveis de la patrulla per «mediar en conflictes entre ells i esquiadors». El motiu sol ser la retirada del forfet. La potestat de fer-ho és dels responsables de les estacions, així com per posar sancions econòmiques, tal com preveu la Llei i relativa a les estacions d'esquí i les instal·lacions de transport per cable, en cas de no respectar les normes de seguretat de les pistes i els remuntadors.

D'altra banda, la col·laboració també és màxima per seguretat en l'organització d'activitats per part de les estacions, com són les curses, es tracto de la modalitat d'esquí que sigui, o d'altres esdeveniments.

Aquesta col·laboració també forma part del principal objectiu de les patrulles d'esquí, que és la prevenció i la dissuasió. La simple presència dels agents a les pistes dóna seguretat i confiança tant als usuaris com als treballadors dels dominis, que «ens veuen com un suport a la seva tasca», segons exposa el Cos de Policia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT