PUBLICITAT

Flors per a tots els gustos, edats i butxaques

  • A la fira mercat s'hi poden trobar tot tipus de plantes, i eren nombrosos els visitants que ahir al matí en marxaven carregant algun test
E. O. G.
LA MASSANA

Periodic
Visitants d'Andoflora remenen i trien les flors amb què volen guarnir el jardí. Foto: TONY LARA

Van ser nombrosos els que ahir van fer una volta per la fira mercat de la planta i la flor, Andoflora. El sol que brillava pel matí convidava a refrescar-se tot passejant entre testos de diferents mides i colors. I molts també van picar i sortien de la plaça de les Fontetes de la Massana carregant alguna planta.

Preferentment eren dones les que van aprofitar l'ocasió per comprar algun test i renovar així la flora del jardí o balcó particular. Als homes «ens agrada més el verd», comentava un veí de la Massana, que assegurava que les flors són més cosa de dones. Tot i tenir prou raó, no la tenia tota. També hi havia homes comprant plantes per refer el jardí. Un veí d'Andorra la Vella explicava que fa anys que ell i la seva parella visiten Andoflora i aprofiten per redecorar les jardineres. «Veus més coses juntes que en una botiga sola», destacava una de les avantatges de la fira massanenca, i així «pots escollir millor». I encara afegia que a nivell de preus «està bé», i «pots gastar molt o poc», en funció de la butxaca.

A més de les plantes i flors, entre els 21 estands d'aquesta 18a edició també es pot adquirir planter per cultivar el propi hort, descobrir la stevia i les seves propietats, trobar elements decoratius i maquinària pel jardí.

Oferta per a tothom

A Andoflora hi ha oferta per a tothom, per als més grans i per als més menuts. Jocs i espectacles infantils al voltant de les plantes entretenien els més petits, i també als pares. Danses amb vestits florals dissenyats per l'Escola d'art floral de Catalunya a càrrec d'alumnes de Liquid Dansa sorprenien els visitants de la fira, que observaven encuriosits com es poden fer barrets només amb flors. Igual de bocabadats quedaven veient Daniel Santamaria i Francesc Porres fent rams de núvia i decorant un vehicle clàssic amb motius també nupcials. Aquests dos dissenyadors són els responsables de les impressionants estructures florals que alberguen aquests dies les esglésies de les Valls del Nord.

Per als més inquiets, hi ha tallers de creació d'un hortet i els infants participen en la plantació de tot un bosc màgic fet amb materials reciclats. Durant la jornada d'avui continuaran espectacles i tallers, i a les sis de la tarda tindrà lloc la desfilada de rams. Abans s'entregaran els premis del concurs d'aparadors en el què han pres part una dotzena d'establiments, seguint el tema proposat: Blanc i Negre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT