PUBLICITAT

Pelegrí defensa deixar els animals morts per als voltors

  • El conseller d'Agricultura considera que servirà per prevenir atacs
EL PERIÒDIC
LLAVORSÍ

Periodic
Pelegrí (centre), acompanyat del president del Parc Natural Foto: ACN / MARTA LLUVICH

El conseller català d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, considera que la futura normativa que permetrà deixar abandonats animals morts a les muntanyes per evitar els atacs dels voltors a animals vius és «un bon exemple del sentit comú necessari per posar en marxa determinades polítiques ambientals».

Aquesta és una reivindicació històrica dels ramaders catalans que finalment s'aplicarà en les properes setmanes. En aquest sentit, Pelegrí ha parlat de posar sentit comú a l'hora d'aplicar determinades polítiques i ha destacat que és important conservar de la mateixa manera la flora, la fauna i les persones. El conseller va assistir a la presentació de la diagnosi ambiental del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

MESURES SANITÀRIES / El conseller Pelegrí ha explicat que la mesura d'abandonar animals morts a la muntanya és pot fer amb seguretat donat que les mesures sanitàries actuals ho permeten. Per Pelegrí aquesta mesura permetrà normalitzar els ecosistemes a les comarques de muntanya i evitar que els ramaders perdin actius en els seus ramats per culpa dels atacs de voltors.

El conseller ha indicat què es tracta d'una normativa europea que està previst poder-la aplicar en les properes setmanes. Pel que fa als voltors que han originat els atacs «estan controlats i són molt pocs» ha dit el conseller. Pelegrí ha afirmat que poder aplicar aquesta normativa «implicarà una disminució de les agressions».

D'aquesta manera els ramaders podran actuar com abans de l'aparició de la malaltia de les vaques bogues i abandonar els animals morts a les muntanyes.

PARC DE L'ALT PIRINEU / Pel que fa a la publicació de la Diagnosi ambiental al Parc Natural de l'Alt Pirineu, el conseller ha manifestat que ha de servir per traçar correctament les línies de treball futures d'aquest espai protegit, informa l'ACN.

Josep Maria Pelegrí ha afirmat que el Pirineu és un territori que necessita ser protegit i ha afegit que la protecció mediambiental no ha d'excloure les persones i les activitats que s'hi desenvolupen.

El conseller ha destacat «la importància de la diagnosi de tots els elements que cal tenir en consideració per a la planificació i la gestió del Parc de l'Alt Pirineu.

Per al polític català del Govern de CiU els reptes de la canviant societat actual exigeixen que la gestió dels espais naturals protegits es fonamenti en la recerca científica, en el coneixement de la població local i en una anàlisi rigorosa i aprofundida de la informació existent, convenientment sintetitzada i avaluada, per tal que sigui útil als gestors i als agents socials que han d'impulsar les línies d'actuació del Parc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT