El favoritisme s'imposa

• El BP encaixa un altre 5-3 a Tudela en el segon partit del ?play-off' i s'esvaeix el somni de pujar a Honor
TUDELA

Els jugadors del BP celebren el gol d'Aranburu que significava el 2-2, ahir al pavelló Municipal Elola de Tudela Foto: MANRIQUE / DIARIO DE NAVARRA

Ha finalitzat el suplici. El BP va caure ahir a Tudela en el segon partit dels quarts de final ‘play-off' d'ascens a la Divisió d'Honor i el somni de pujar a la màxima categoria del futbol sala espanyol queda definitivament descartada. El resultat va ser idèntic al de fa una setmana al poliesportiu d'Andorra: 5-3. El Ríos Renovables Ribera de Navarra, el gran favorit juntament amb el Marfil Santa Coloma, ha fet bo la seva condició de favorit i deixa en la cuneta el BP amb un 2-0.

Xavier de la Rosa i els seus pupils posen, amb aquesta derrota, punt i final a una temporada llarguíssima i plena de contratemps. Després d'una magnífica primera volta el mercat d'hivern va ser fatídic amb les marxes conegudes de Marimón (a ElPozo Múrcia) i Marc Fernández (retirada de l'alta competició per motius personals). A partir de llavors l'equip tricolor va viure un via crucis amb el tema de les lesions que ha llastrat la fantàstica temporada feta. En el tram final de la fase regular es van lesionar Cabinho, que no ha pogut jugar més, i Carlinhos i Aranburu, que ho han fet a marxes forçades. La desgràcia de caure a la setena posició en la darrera jornada de la fase regular –sense De la Rosa a la banqueta ni Jona a la pista, sancionat– va provocar haver de ballar amb la més lletja i el resultat, tot i que el BP ha donat batalla, ha estat el lògic.

NACHO, PER MÉS ‘INRI' / Per si la infermeria no estava ja prou plena, Nacho va recaure del trencament fibrilar que va patir fa dues setmanes en el primer xut amb potència que feia a porteria. Corria el minut 10. El BP es quedava amb tres homes a la banqueta inclós el jove del filial Ganchy. El BP perdia 1-0 com a conseqüència d'un gol de Cámara, en aprofitar una intervenció amb rebuig d'Aitor. La missió de guanyar en una pista on cap equip ha estat capaç de fer-ho es feia més que impossible.

El partit estava igualat a banda del resultat, amb els dos equips aplicant pressió individual a tota la pista i buscant de manera descarada la porteria contrària. Els prop de 900 espectadors que van omplir el Municipal Elola van gaudir d'un espectacle entre dos equips ofensius tot i que també van patir perquè el BP va arribar a posar-se per davant, ja avançada la segona part.

L'1-1 el va fer Paulinho al minut 12, després d'un xut al pal d'Aranburu i un parell d'ocasions de Carlinhos davant el porter i amb l'empat es va arribar al descans, però als pocs segons de la represa una errada en la passada va acabar amb Carlos empenyent a plaer sol al segon pal.

El BP, cada vegada amb les piles més gastades, va tirar de coratge fins que va invertir l'electrònic. Aranburu va empatar al minut 26 amb un xut de falta i al 30 Carlinhos va rebre una passada d'Aranburu per marcar a plaer al segon pal. Però l'alegria va durar segons, perquè instants després Thiago va marcar un gol idèntic, a porta buida.

El 3-3 va ser un cop moral per al conjunt tricolor, que va regular metres ja cansat i el Ribera de Navarra va apretar l'accelerador per tractar de sentenciar. Aitor va salvar unes quantes fins que Andresito va marcar a la sortida d'un còrner al minut 34. Moisés va sortir de porter jugador, el BP va treure forces com va poder però al minut 37 una falta de Paulinho va suposar la vermella directa –«si fos al revés això no hauria passat», sostenia De la Rosa– i amb un home menys les possibilitats es van reduir a zero. Per si hi havia algun dubte Andresito va marcar el gol de la tranquil·litat per als navarresos i el de la sentència tricolor.