PUBLICITAT

La pedagogia, protagonista de la 18a edició d'Andoflora

  • L'esdeveniment es consolida amb la participació de 21 estands
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Infants aprenen en un taller de jardineria, ahir Foto: TONY LARA

La 18a edició de la Fira mercat de la planta i la flor, Andoflora, va donar ahir el tret de sortida a la plaça de les Fontetes. L'esdeveniment ha consolidat el nombre d'estands, 21, respecte edicions anteriors. La pedagogia serà la protagonista d'aquest any amb la novetat de la instal·lació d'un espai pedagògic per als escolars destinat a crear un jardí d'1,2 metres quadrats.

Durant tot el cap de setmana hi haurà activitats relacionades amb el món de la planta i de la jardineria. El cònsol major, Josep Maria Camp, va destacar que el número no ha baixat respecte a l'edició de l'any passat, sinó que «malgrat els difícils temps econòmics s'ha estabilitzat».

Camp també va explicar que la Fira mercat de la planta i la flor «atrau molta gent» tant de la parròquia com de la resta del país, i que significa «el tret de sortida per embellir façanes i balcons» a les cases dels particulars, als comerços i a la restauració.

Per tot, el cònsol massanenc va assegurar que Andoflora ha contribuït a impregnar en la mentalitat de la gent el ser més conscient per «fer les coses més agradables per a tothom», va informar l'ANA.

En el decurs de la inauguració, les autoritats van visitar un a un tots els estands participants, i van fer una parada especial als Espais Enjardinats. En aquesta instal·lació els escolars de 8 a 12 anys realitzaven un jardí d'1,2 metres quadrats amb plantes decoratives i medicinals. Aquests escolars (provinents de l'escola andorrana i l'escola dels Pirineus) havien estat seleccionats prèviament a partir d'un projecte elaborat sobre paper.

Presència del nou executiu / A l'acte d'inauguració hi van assistir, a part de la corporació massanenca, el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé; la subsíndica general, Mònica Bonell; els consellers generals Daniel Armengol i Mariona Gonzàlez; la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, i la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Montserrat Capdevila. Al llarg de tot el el cap de setmana es realitzaran diferents activitats, la majoria de caire pedagògic, com per exemple un circuit-visita als Espais Efímers, les passarel·les amb propostes de vestits vegetals, la creació d'un bosc màgic i el concurs d'aparadors. Paral·lelament, s'han decorat amb motius florals diverses esglésies del Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT