El somni encara és possible

• El River força el desempat, demà a Tíjola, en un duel dramàtic amb igualtat fins a l'últim instant

Holmes, a punt d'encistellar sota l'anella amb el seu marcador Matemala intentant taponar-lo per darrera, ahir Foto: TONY LARA

Hl haurà cinquè partit. River Andorra i Promobys Tíjola van regalar ahir un espectacle deluxe, amb bon joc, emoció fins a l'últim instant... i aquesta vegada la sort que li havia faltat al River dimecres, el va somriure ahir per vèncer 86-84.

De primeres tots dos equips van anar a buidar-se, a deixar-se la pell a la pista. Cares de concentració, defenses al límit i una entrega en cada pilota, en cada rebot, com si la vida estigués en joc. Que ho estava... I l'espectacle en un Joan Alay a vessar que recordava la final a quatre que va originar l'ascens fa dos anys va ser inigualable.

Qualsevol jugador podia fer cistella. Holmes, Santamaria, Zamora, Johnson, Sánchez i Matalí ho van fer per al River i Ortega, Keefe, Bavosi, Matemala i McDade per al Tíjola. Va ser l'equip de Joan Peñarroya el que va anar per davant en l'electrònic, gràcies a un parcial de 7-0 que significava l'11-4 (minut 4). El Tíjola, tot i anar a remolc en un pavelló del tot intimidador, va demostrar perquè és favorit a l'ascens, no va perdre la compostura i va tenir el seu moment en el primer quart per tornar-li el parcial i posar-se per davant gràcies al un triple de Pérez (13-15, minut 8). A partir d'aquí i fins el descans la igualtat va ser digna d'estudi. L'intercanvi de cistelles va ser constant i cap dels dos equips va ser capaç de sumar més de quatre punts consecutius. Les defenses treballaven al màxim, però els moviments en atac sempre s'imposaven.

A l'acabament del primer quart el marcador era de 19-17, ràpidament neutralitzat en la continuació per l'equip andalús va canviar el panorama. 19-21 i la pressió que canviava de banda. Els dos fronts van trepitjar l'accelerador però cap dels dos trobava la fòrmula per distanciar-se. El River es va encomanar a Santamaria i Holmes, amb onze i deu punts respectivament en aquests deu minuts. El Tíjola, per contra, mantenia el repartiment de punts entre els seus jugadors. El resultat va ser un parcial de 23-23 que va mantenir el River dos punts per sobre quan es va arribar al descans (42-40).

L'ANTIESPORTIVA DE RUFIÁN / La bogeria va continuar en el tercer parcial vist que cap dels dos equips donava símptomes de cansament. L'intercanvi de cistelles es perllongava fins que Rufián va perdre una pilota i en l'intent de recuperar-la va cometre antiesportiva. Això va descentrar durant un minutet al Tíjola, suficient per al River per fer un parcial de 6-0 i distanciar-se per 58-50 (minut 26). El rival, però, no oblidem que té un equipaç i poc va trigar en tornar el parcial per tornar a posar-se a un (58-57, minut 27).

Holmes, desaparescut en la represa en atac, va encarregar-se de recuperar l'avantatge amb tres cistelles seguides que fixaven el 65-61 a l'acabament del tercer parcial. Arribava l'hora de la veritat...

I el Tíjola no va parar fins tornar a igualar el marcador gràcies a un triple de Matemala a falta de sis minuts. I després de dos minuts d'intercanvis de cistella de nou Matemala va anotar tirs lliures per posar per davant els d'Antonio Herrera (74-76). El públic, que no parava de cridar, va fer augmentar els decibelis per esperonar el River en un moment ja dramàtic en el qual qualsevol errada dels de Peñarroya podia sentenciar i qualsevol encert podia forçar el cinquè partit.

Mata... lí / I va aparèixer Matalí per carregar amb la responsabilitat en atac. Seus van ser nou dels últims deu punts del River tot i que el Tíjola responia a tot... Bavosi va ser l'últim en veure cistella en fer l'empat a 84 a falta de 19 segons. Començava un altre partit en un terç de minut. Però el River jugava amb un més, el públic. Santamaria va rebre personal a 15 segons i no va fallar. Era el torn del Tíjola però aquesta vegada Bavosi va fallar de tres des de la cantonada. Sánchez va fer-se amb el rebot al temps que rebia falta personal. Va fallar els dos tirs lliures però en el segon Johnson va volar per capturar-lo. Tirs per a ell, que de nou els va fallar tots dos tot i que quedava un segon no hi havia temps per a més. Demà el desempat definitiu, a Tíjola a les sis de la tarda.