Reus i Liceo juguen avui la gran final

Els jugadors del Reus celebren en pinya el gol del 2-2 davant la frustració de Martin Montivero, ahir Foto: TONY LARA

Reus Deportiu i Liceo es jugaran aquest vespre a les vuit l'honor de ser el millor equip d'Europa, en l'últim partit de la Final a 8 que acull el Principat des de dimecres al Poliesportiu d'Andorra. El Tecnol Reus Deportiu tornarà a disputar la final de la Lliga Europea dos anys després de conquerir el títol en el 2009. El conjunt dirigit per Alejandro Domínguez va vèncer ahir en les semifinals per 3-2 al Candelaria en un matx molt disputat que es va decidir gràcies a un gol in extremis de Molet, que va aprofitar l'última superioritat numèrica del seu equip per segellar el passi a la gran final.

El partit va començar amb un Reus dominat pel joc lusità, que impossibilitava les contres catalanes i dormia la bola en atac. El Reus no estava còmode en la pista, i encara així Gual va podria haver avançat els seus en un clar mà a mà amb Ferreira, però en la contra d'aquesta mateixa jugada Resende va avançar al conjunt de les Açores. El Reus va reaccionar, i després de perdonar Marín una directa, Páez va igualar de nou la contesa, encara que amb un hoquei especulatiu. Resende va avançar de nou al Candelaria amb una urpada des de la llarga distància, mentre el Reus amb prou feines inquietava la porteria de Ferreira.

La millor notícia pel Reus va ser el descans, encara que en la represa poc va canviar el panorama. Marín va desaprofitar una nova directa i, en aquest impàs, el Candelaria es va anar tancant a poc a poc en la seva pista. Després d'un tret exterior, Gual va caçar una bola solta per retornar les taules al partit i l'esperança a l'afició reusenca. Amb el pas dels minuts el partit es va ficar en un carrusel de blaus en ambdós costats. Gual va fallar de nou una directa, mentre que al Candelaria també se li va anul·lar un gol al rebot d'una directa. Tot estava a l'aire, fins que Dantas, el tècnic lusità, va protestar una falta i els àrbitres li van ensenyar targeta blava. El Reus anava a jugar els últims minuts del partit amb superioritat, i en una gran jugada posicional, Molet es va quedar sol per picar la bola per sobre de Ferreira i classificar al seu equip per a les semifinals quan faltaven només vint segons pel final.

En el segon partit de la nit, El Coinasa Liceo va certificar la seva classificació en derrotar el Porto a la tanda de penals després que el temps reglamentari acabés amb empat a tres gols. El Liceo havia aconseguit una renda de 3-0, però els lusitans van treure el caràcter per igualar el marcador. Llepis va anotar l'últim gol mentre que Malién va ser l'heroi a l'aturar el tret de Moreira. Sense que el Porto s'hagués situat encara a la pista, el Liceo es va encarregar de posar terra pel mig, i als cinc minuts, i amb vint segons de diferència, primer Barreiros i després Bargalló van situar un avantatjós 2-0.