PUBLICITAT

La CASS treballa en «mesures urgents» per a joves aturats sense cobertura

  • El paquet d'accions també inclou els estudiants de més de 25 anys sense CASS
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Rodríguez durant l'entrega de diplomes a estudiants de l'UdA Foto: UDA

La nova ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va realitzar ahir a la Universitat d'Andorra el primer acte públic des que va jurar el càrrec. Durant l'acte de lliurament de diplomes a estudiants de la universitat, Rodríguez va informar que el consell d'administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), ha començat a analitzar «unes primeres mesures urgents» per resoldre el problema dels joves de més de 18 anys aturats i que, per tant, no tenen cobertura. Al mateix temps, en aquest paquet de mesures s'està també analitzant la problemàtica dels estudiants de més de 25 anys que tampoc tenen protecció de la CASS un cop passada aquesta franja d'edat.

La nova ministra també va fer una breu referència als canvis que han d'afectar als autònoms però va remarcar que, si bé «és un dels punts» prioritaris, n'hi ha d'altres de «pendents» com és aquesta cobertura als estudiants de més de 25 anys i també els majors de 18 anys que no en disposen en trobar-se en situació d'atur. D'altres qüestions, en canvi, «s'hauran d'abordar amb serenitat i parlant amb tots els responsables», va afegir Rodríguez.

Abans de tot però, i per sobre les mesures per a la cobertura als majors de 18 anys a l'atur i els estudiants de més de 25 anys la ministra va subratllar que caldrà «valorar què representen» i va afegir que, «si fem una primera reforma de la llei de la CASS, s'han d'estudiar un conjunt de mesures que seria útil de fer-les en el mateix moment».

Aquestes qüestions, entre d'altres, van ser tractades ahir al consell d'administració de la CASS, on també va assistir Rodríguez. «Ha estat una primera presa de contacte important perquè el tema de la CASS és un dels temes prioritaris del Govern, dins d'un programa més ampli que és el del sistema de salut i de protecció social», va manifestar la ministra a l'ANA.

De moment no s'ha establert cap calendari per a l'aplicació de les mesures i, en aquest sentit, la ministra va assenyalar que cal «una mica de temps per fer-ho bé i per consultar i implicar a totes les persones que s'han de consultar».

Entrega de diplomes a universitaris / Rodríguez va realitzar aquestes declaracions en el marc de l'acte de lliurament de títols del Postgrau en trastorns de l'espectre autista i del Curs d'actualització en cooperació internacional i voluntariat, celebrat ahir a l'UdA. La ministra va estar acompanyada del rector de la universitat, Daniel Bastida, i els responsables de l'Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra (AUTEA), l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i la Fundació Privada Banca Privada d'Andorra. El Postgrau en trastorns de l'espectre autista, que va començar l'octubre del 2009, ha comptat aquest any amb 34 estudiants matriculats, mentre que el curs de cooperació internacional i voluntariat ha comptat amb 19 estudiants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT