PUBLICITAT

Ensisa invertirà 3 milions d'euros i destinarà la meitat a la restauració

  • A l'espera del tancament final de Nevasa, la societat estima el dèficit d'aquesta temporada en els 600.000 euros
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Pla dels Espiolets, amb la zona de restauració de fons que serà renovada Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Consell d'Administració d'Ensisa va reunir-se dimecres a la nit per tal de tancar el punt d'inversions previstes per la temporada vinent. En total, la societat que gestiona Soldeu i el Tarter farà una inversió de tres milions d'euros, una xifra que suposa un milió d'euros més que la inversió realitzada per aquesta temporada que s'acaba de tancar. La principal partida, al voltant de la meitat segons va apuntar el cònsol de Canillo i president del Consell d'Administració d'Ensisa, Enric Casadevall, es destinarà a la restauració, en especial Restaurant d'Espiolets, al pla que porta el mateix nom i on s'hi instal·la el camp de golf a l'estiu.

La reforma d'aquest punt de restauració consistirà bàsicament en millorar-ne el seu interior. Casadevall va explicar que el client que el freqüenta ha canviat els darrers anys, passant d'un target més de grups a un de més individual i familiar. En aquest sentit, i també pensant en l'esdeveniment de la celebració de la Copa del Món que tindrà lloc el febrer de l'any vinent, s'ha decidit aportar aquest 1,5 milions d'euros a la restauració. A més, també s'ha volgut adequar el restaurant al client del camp de golf que s'ubica al Pla d'Espiolets des de fa dos anys, una oferta estival que comença a consolidar-se.

El cònsol canillenc va explicar que la resta d'inversions previstes, és a dir, els 1,5 milions d'euros restants, aniran destinades a manteniment i reparacions generals, remodelació de pistes i noves senyalitzacions, així com a l'adquisició de nous canons de neu. Per aquesta darrera inversió es destinarà una partida de 180.000 euros. Casadevall va informar que per la temporada 2011-2011 s'ha fet «una mica més d'esforç» que l'any passat, amb la voluntat de «no adormir-se enfront de la competència», cada vegada més ben posicionada, va reconèixer el cònsol.

Dèficit de 600.000 euros / D'altra banda, i a l'espera dels resultats definitius de Nevasa (qui gestiona i factura la venda de forfets), que es comunicaran en Consell d'Administració el proper 8 de juny, la societat d'Ensisa preveu un tancament de la temporada 2010-2011 amb un dèficit proper als 600.000 euros, segons va explicar Casadevall. Unes xifres que demostren que la temporada, malgrat començar amb bones expectatives (les previsions apuntaven uns beneficis de 700.000 euros), s'allunya de la d'un any abans. Llavors Ensisa va tancar amb superàvit, tot i que reduït.

Aquesta situació perjudica l'objectiu que persegueix la societat i que pretén eixugar el deute en un període d'entre 3 i 4 anys. L'any passat el deute acumulat d'Ensisa era de tretze milions d'euros.

Pel que fa als resultats de Saetde, tot apunta que també seran negatius, tot i que menys que en el cas d'Ensisa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT