PUBLICITAT

Talls de trànsit per la nova obra de captació d'aigua a Soldeu

EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
La Vall d'Incles, amb la carretera que quedarà tallada. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La carretera d'Incles (CS270) patirà restriccions de trànsit a partir de dilluns vinent a causa dels treballs de construcció d'una rasa per transportar aigua des de la Font Pinosa fins al nucli de Soldeu.

Els talls es produiran entre setmana tots els dies del 23 de maig al 13 de juliol i del 12 de setembre fins a finals de novembre. En canvi, tenint en compte la importància que aquesta vall i els seus entorns tenen per al sector turístic, el Comú de Canillo ha establert amb l'empresa constructora que durant els caps de setmana i els mesos principals de l'estiu es restableixi la circulació rodada fins al fons de la vall. Així, l'accés estarà obert del 14 de juliol a l'11 de setembre.

L'obra té per objectiu assegurar el mínim de pressió necessària perquè en èpoques d'alta freqüentació turística Soldeu no pateixi disminucions del cabal d'aigua. En algunes ocasions puntuals, el Comú ha constatat que la diferencia d'altituds entre el poble de Soldeu, situat a 1.840 metres, i el dipòsit que actualment abasteix al poble i que es troba ubicat a Ransol a 1.902 metres, ha comportat una disminució de la pressió del cabal en alguns edificis de la part més alta de Soldeu. Per aquest motiu s'ha decidit fer una nova captació i canalització des d'una font a Incles anomenada Font de la Pinosa, a més de 2.000 metres d'altitud. La primera fase de l'obra ja adjudicada consisteix en la construcció de 750 metres lineals de canonada al llarg de la carretera d'Incles, entre la cruïlla de la CG2 i el riu del Querol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT