PUBLICITAT

El valor de les importacions cau un 1,4% el mes d'abril

  • L'alimentació i el tèxtil contribueixen al creixement de la tendència interanual
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Diversos camions a la duana de la Farga de Moles Foto: TONY LARA

El valor de les importacions del mes d'abril va ser de 84.389.664 euros, el que suposa un descens de l'1,4%. de la tendència mensual, però en canvi la tendència interanual registra increments moderats, del 3,6%. Així ho va exposar el departament d'Estadística en un comunicat, en el que assenyalava que es manté la tònica observada en els darrers mesos, marcada per lleugeres fluctuacions de la tendència mensual.

Estadística apuntava que l'augment del diferencial interanual continua explicant-se, d'una banda, pel notori augment del valor de les importacions que està registrant el grup de combustibles –conseqüència de l'alça de preus en els derivats del petroli principalment associats al consum– i, per altra, per l'evolució positiva que estan registrant els grups de l'alimentació i del vestit i el calçat, que junts representen un terç del valor total de les importacions.

El sector amb creixements més importants de les seves importacions és el de la joiera, que presenta una tendència interanual del 15,4%, i tal com destaca el departament d'Estadística continua marcant increments interanuals per sobre del 10% des de fa ja més d'un any. Per contra, el grup de la construcció, després que durant l'últim semestre de 2010 hagués retallat la variació interanual fins el 3,7% negatiu, ara torna a presentar una evolució negativa creixent del diferencial interanual, que al mes d'abril se situava en un menys 6,9%.

Per tot plegat, les dades mostren que les importacions totals encara es troben en un context de contracció respecte a anys anteriors, principalment com a causa de les menors importacions que han vingut registrant durant els últims anys els grups de l'electrònica, el transport, la construcció i l'industrial. Amb la perspectiva de l'evolució dels últims tres anys, cap d'aquests grups apunta a una possible recuperació de les importacions a curt termini, segons expressa el departament d'Estadística en el comunicat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT