PUBLICITAT

Una empleada feia feines d'esquena a l'empresa

  • És acusada d'apropiació indeguda i s'enfronta a 20 mesos de presó
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'interior de la Seu de la Justícia Foto: TONY LARA

El Tribunal de Corts jutjava ahir una dona acusada d'apropiació indeguda per l'empresa de neteja per la qual treballava. Els fets van passar entre el desembre del 2007 i el gener del 2008. La dona era supervisora d'un dels grups de treball de l'empresa, el que s'encarregava dels vidres. Segons la versió de l'acusada, una clienta li va demanar si li podia aconseguir algú per fer feines a casa la seva mare, i de passada li feia companyia. L'empleada va oferir-li els serveis d'una altra dona i van quedar d'acord amb el preu i el servei, i segons ella, va quedar clar també que la feina no es feia per compte de l'empresa. Però ni la treballadora ni la clienta ho van entendre així, malgrat que els pagaments es feien directament a la processada, o en comptes corrents propis i no de l'empresa. La qüestió es va destapar quan la treballadora va anar a reclamar la liquidació a l'empresa, i aquesta no tenia constància dels treballs reivindicats.

Gràcies a els extractes bancaris presentats per l'acusada, ara l'empresa li reclama gairebé 5.000 euros. Sense aquesta prova, se li reclamaven uns 1.500. A més, el Ministeri Fiscal va demanar que s'imposés una pena de 20 mesos de presó condicional per un delicte d'apropiació indeguda, ja que les acusacions, tant la privada com la pública, van considerar que la dona havia fet d'intermediària en aquestes feines aprofitant-se de la seva condició de supervisora a l'empresa, i per tant era l'empresa de neteja la que hauria d'haver ingressat els diners.

Per contra, la defensa va argumentar que hi ha una diferència entre «no actuar correctament», que és que entén va fer l'acusada, i un delicte per apropiació indeguda. La lletrada va argumentar, a més, que si els pagaments es feien en un compte corrent particular, era prova que l'acord era també particular i no amb l'empresa. Així, l'acusada va insistir també en remarcar que les feines eren diferents a les que oferia l'empresa, ja que la clienta havia demanat fer les diferents tasques domèstiques i tenir cura d'una persona gran, com era la seva mare.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT