PUBLICITAT

Conèixer la natura

  • Els escolars lauredians canvien les aules pels boscos amb ?Coneixem l'entorn'
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els infants observen com es pengen els nius, ahir Foto: ANA / J. A. G.

Mig centenar de nens dels tres sistemes escolars van canviar ahir les aules per l'entorn natural. Van participar en la sisena edició de la iniciativa Coneixem l'entorn, que organitza el Comú de Sant Julià de Lòria per tal de donar a conèixer als més petits l'àmbit natural més proper a la parròquia. Els nens, acompanyats per mestres i membres de l'àrea de boscos, es van endinsar pel camí de Nagol en direcció a l'Església de Sant Martí, en el transcurs del qual van conèixer algunes particularitats de l'àmbit natural i com es col·loquen els nius per contribuir a preservar els ocells de l'àrea.

El cap de l'àrea de boscos del Comú, Ernest Navarro, va explicar als menuts que els nius es col·loquen «en direcció a llevant perquè és per on surt el sol i així evitem que tingui més aire a l'hora de la sortida i garanteix que els ocells puguin estar més calents i sobretot a l'hivern tenir el sol de cara per poder conservar la calor».

Navarro va comentar que l'activitat és «un procés educatiu per a la canalla» i per ensenyar-los que hi ha hàbitats que «estan desapareixent» i la manera com «es pot ajudar per preservar-los». Així doncs, amb la instal·lació de nius, els escolars van aprendre les formes que contribueixen a «emparar els animals de les destrosses que podem fer a la natura», va recollir l'ANA.

En aquest sentit, va afegir que «hi ha tota classe de gent» i que n'hi ha que respecten més l'entorn natural. Altres, en canvi, «per desconeixement o ignorància es troben en una situació que no coneixen l'entorn i fan el que els passa pel cap», va concloure Navarro, lamentant els motoristes que fan Enduro sense respectar les pistes de muntanya o els que van a buscar bolets i llencen bosses de plàstic al bosc.

De la seva banda, la consellera de Social, Beatriz Lorenzo, va explicar que l'activitat serveix per donar a conèixer als escolars «l'entorn natural i cultural» i també perquè «coneguin els camins, el patrimoni natural i tot el que podem trobar per aquí». Així mateix, Lorenzo creu que aquesta pot ser una alternativa de lleure familiar que els nens poden conèixer a partir d'ara. La voluntat és que «coneguin el que tenen a la vora, l'entorn meravellós, i que vegin el patrimoni cultural».

Però l'activitat té un altre objectiu: «apropar el Comú i els departaments, els càrrecs polítics i els tècnics que treballen cada dia per ells».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT