PUBLICITAT

Educació i pedagogia a favor del reciclatge

  • Apapma celebra una festa per conscienciar a la població sobre la preservació del medi ambient
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Espectacle infantil a la festa d'Apapma, ahir a l'envelat del Parc Central. Foto: TONY LARA

Tots a l'una amb el reciclatge, Aquest és el missatge llançat ahir per l'Associació Protectora d'Animals, Plantes i Medi Ambient d'Andorra (Apapma) en una festa a favor de la protecció del medi ambient celebrada al Parc Central d'Andorra la Vella. El seu president, Miquel Bru, va exposar la necessitat d'accentuar la conscienciació en l'àmbit del reciclatge i la recollida selectiva de brossa, perquè considera que encara hi ha molta gent que no ho fa tot i tenir els contenidors al seu abast.

S'ha de treballar més a favor del reciclatge, i controlar més als que no ho fan, segons opina l'associació. Sancionar pot ser una possibilitat, tal com fan a alguns països nòrdics, tot i que es decanten més per la via de l'educació i la pedagogia, va explicar Bru.

El president de l'entitat,va explicar que s'ha volgut fer una jornada festiva perquè fins ara la gent coneixia més l'associació per la seva vessant reivindicativa. A més, les activitats han estat dirigides principalment als infants perquè en aquests aspectes, «és més fàcil que els petits puguin educar els pares».

De la seva banda, el cònsol menor d'Andorra la Vella, Josep Vila, va destacar que la corporació sempre s'ha mostrat preocupada per la preservació del medi ambient promovent diferents campanyes de sensibilització, i que consideren el reciclatge una prioritat. Vila va assegurar que cada cop recullen més quantitat de brossa separada, però va indicar que s'ha hagut de posar alguna sanció a industrials. A més, també va informar que es fa un seguiment molt acurat als restaurants i als hotels de la parròquia per comprovar que tinguin els espais necessaris per fer reciclatge.

La festa d'Apapma es va iniciar a la tarda i va allargar-se fins la nit. Va comptar amb inflables, berenar, animacions, tallers, jocs, exhibicions de dansa i concerts. Hi van participar el grup Batuka, la Moixera, alumnes de l'Escola Liquid Dansa, el grup Zipi&Zape i el grup Versus.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT