PUBLICITAT

El River, obligat a forçar el cinquè partit contra el Tíjola

  • El Joan Alay tornarà a viure una nit de pur bàsquet a una cita en què s'espera de nou tot el suport de la graderia
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Peñarroya viu amb moltíssima intensitat els partits i avui serà un altre dia, perquè la temporada està en joc Foto: TONY LARA

No hi ha més opció per al BC River Andorra que vèncer avui a partir de les 21.00 al Joan Alay al Promobys Tíjola. La sèrie té ara color almerienc amb un 2-1 que si no s’iguala avui amb victòria andorrana, l’equip de Joan Peñarroya dirà adéu a la temporada. Forçar el cinquè partit és l’única opció possible. Ja ho diu l’entrenador català: «La pressió és per demà», va afirmar en referència al matx d’aquest vespre.
Tan senzill com les frases de Peñarroya: «Els partits decisius comencen ara; si guanyem seguim, i si perdem s’haurà acabat». Però no per ser obvi l’anàlisi deixa de ser tan fonamental per als interessos del River. El conjunt que presideix Gorka Aixàs està a un pas de l’eliminació, però a la mateixa distància de seguir viu, així que avui espera tenir al pavelló Joan Alay com a mínim la mateixa resposta de públic que dimecres: «El públic va estar fantàstic, gràcies a ell vam salvar els moments de crisi del segon quart, i demà (per avui) el necessitem perquè això no s’ha acabat».

EL RIVER NECESSITA MÉS REBOT DEFENSIU / El matx de dimecres no va ser de bon bàsquet, però sí hi va haver molta intensitat. «No hi va haver cap dels dos equips brillants, però sí que va ser un partit vibrant», va dir ahir el tècnic. El ben cert és que l’entrenador del River s’enfadava en certes jugades puntuals, i ho explica: «Hem de posar un plus en el rebot defensiu, sabem que el Tíjola treballa molt bé el seu rebot ofensiu i això ens costa una mica». El treball que falta és el que necessita el River, perquè cada pilota que agafa el rival, costa un món defensar-la després.
«En el segon quart potser em vaig enfadar perquè deixàvem que jugadors molt perillosos i que ja ho sabem que ho són tiressin amb comoditat o tinguessin bones opcions d’entrar a cistella». Són coses que, per al tècnic, no poden passar davant un equip de la perillositat del Promobys Tíjola.

LA RECUPERACIÓ MENTAL DE L’EQUIP / Hi ha jugadors que van estar presents en les accions clau del tercer partit. Per part del River, aquest home va ser Néstor Zamora, que va tenir dos llançaments de tirs lliures en la darrera jugada, però tots dos els va fallar. A partir d’aquí, la pilota va ser per al Tíjola i un triple suïcida va acabar amb un rebot que ningú dels jugadors andorrans va agafar per forçar la pròrroga, i ni tan sols el mateix Zamora que seguia la jugada i va passar per davant de la pilota la va poder agafar. Va ser Ortega qui la va posar dins i va donar el triomf als almeriencs. En aquest sentit, Peñarroya considera que la confiança en tots els jugadors segueix intacta: «Hi ha situacions decisives en què alguns hi participen més directament, però són situacions assumides per tot l’equip. Això és bàsquet, és esport professional i hem de saber viure amb aquestes situacions al límit».

EL CANVI OFENSIU DE JON SANTAMARIA / Qui ha viscut una total transformació és Jon Santamaria. El segon base, acostumat a fer tasques d’organització i defensives, ha assumit en aquest play-off molta responsabilitat en accions ofensives. Tant ha estat el seu canvi que hi ha una dada ben clara: durant els 28 partits de la fase regular ha anotat 88 punts, amb 7 triples, mentre que al play-off en porta en només sis partits, 60 punts i 10 triples. Joan Peñarroya valora així el seu treball: «Té ara molta confiança, però és cert que abans assumia menys protagonisme ofensiu que ara, una mica pel joc, perquè amb el joc que planteja el Tíjola es presenten més opcions per ell».

ELS PROBLEMES DE PABLO SÁNCHEZ / Qui no està al cent per cent és Pablo Sánchez. El càntabre va durar poc a la màxima intensitat al tercer partit de dimecres amb poc més de 17 minuts disputats. Segons passaven els minuts, les seves molèsties al maluc augmentaven. La seva recuperació total per avui és complicada. H

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT