PUBLICITAT

Judici pel rebentament de cabines telefòniques

  • Els acusats reconeixen furts de mercaderia, però no les destrosses
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

El Tribunal de Corts va celebrar ahir la vista per destrosses i robatori de la recaptació de diverses cabines telefòniques. Andorra Telecom va detectar la primera cabina forçada, de la que faltava la guardiola, el 16 de desembre del 2008. Després, les alarmes van sonar altres vegades, i sempre trobaven a faltar la mateixa peça amb la recaptació. La Policia va fer les pertinents investigacions seguint un turisme sospitós. Segons van exposar els agents cridats a declarar, els quatre ocupants entraven en comerços i cabines telefòniques. En una ocasió, van estar fins a 40 minuts dins la cabina, que van trobar foradada, tot i que sense haver-ne desaparegut els diners. La Policia va assegurar que els quatre processats actuaven de manera coordinada i que amb el vehicle realitzaven maniobres de «contravigilància», per vigilar que no els seguien.

La defensa va argumentar que de la quinzena de cabines afectades, només es podia establir una mínima relació amb els processats en tres d'elles, i que els quatre processats neguen cap relació. Tot i no comparèixer al judici, sí van reconèixer furts de tabac. La Policia, però, els va trobar altra mercaderia sostreta, bosses folrades per evitar alarmes, i eines que haurien pogut servir per forçar els telèfons. L'anàlisi de les eines, d'una de les cabines, i d'un filferro en forma de ganxo trobat a les proximitats d'una de les cabines, va demostrar que hi havia relació entre els tres objectes. En contra, les dues parelles processades haurien mantingut que la seva presència al país es limitava als voltants del 9 i el 13 de gener del 2009, i no amb anterioritat.

FINS A 3,5 ANYS DE PRESÓ / La fiscalia va considerar que hi havia prova suficient per imputar als processats el delicte major continuat de furt amb força en les coses –les cabines forçades– i també per la sostracció de tabac i altra mercaderia. En el cas de les dues dones, se les acusa per temptativa de furt i per ser còmplices dels marits. Així, va demanar que s'imposés una pena de tres anys i mig de presó per als homes i d'un any i mig per a les dones, i els reclama 5.585 euros, corresponents a la recaptació sostreta de les cabines i els desperfectes ocasionats. Per contra, la defensa va considerar que no hi havia proves de càrrec. La lletrada va justificar que les maniobres sospitoses amb el vehicle eren pel desconeixement del país i que els processats sempre han negat tenir relació amb les cabines forçades. Va explicar que les dones no estaven assabentades de les actuacions dels marits i que havien vingut al país per «passar un dia a la neu». Per això, va demanar que s'imposés una pena equivalent al període de presó ja complert preventivament als homes i l'absolució de les dones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT