PUBLICITAT

El PLA debatrà en el proper congrés la seva dissolució

  • Pujal calcula que el procés s'enllesteixi cap al mes de juny vinent
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'executiva del PLA en una reunió anterior Foto: TONY LARA

L'executiva del Partit Liberal d'Andorra (PLA), que es va reunir ahir per primera vegada després de les eleccions generals del passat 3 d'abril, va acordar per unanimitat plantejar al congrés –el màxim òrgan de decisió del partit– la seva dissolució. Així ho va explicar el president de la formació, Enric Pujal, que va afegir que aquest pas no es faria fins que Demòcrates per Andorra (DA) es constitueixi com a partit.

Malgrat pugui semblar que aquesta decisió ja s'havia pres dos anys enrera en favor del Partit Reformista d'Andorra (PRA) –que derivava de la Coalició Reformista sota la qual els liberals van concórrer a les eleccions del 2009 i que poc abans de la darrera convocatòria va presentar els seus estatuts al Govern per poder-se constituir definitivament–, Pujal va assegurar que no s'havia arribat a prendre, tot i que s'havia plantejat la qüestió. Aquesta vegada, a més, l'executiva també va acordar proposar la creació d'una comissió de dissolució, formada pels tres presidents del PLA: Marc Forné, Albert Pintat, i el mateix Enric Pujal. Ells seran els encarregats d'analitzar el deure i l'haver del partit, i negociar les «solucions escaients».

Com ara fa dos anys, el PLA s'esperarà a què DA es constitueixi definitivament. Però Pujal es va mostrar convençut que el procés, aquesta vegada, prosperarà. I la cosa serà «bastant ràpida». De fet, el president del PLA va calcular que cap al mes de juny es podria tenir enllestida la constitució de DA. Seria aleshores que l'executiva del PLA es reuniria per darrera vegada per fixar l'ordre del dia i la data del congrés dissolutiu.

ANÀLISI DELS RESULTATS ELECTORALS / En un altre ordre de coses, l'executiva del PLA també va aprofitar per analitzar els resultats aconseguits a les urnes. La principal conclusió extreta és que s'està «actuant de la millor manera» pel bé del país –que estava «paralitzat per la crisi governamental»–, i que «si el centre va unit, es poden guanyar bé les eleccions». Així mateix, va reafirmar-se defensant la contribució del PLA als resultats obtinguts per DA –»bona part de la victòria és gràcies als liberals»–, malgrat que el primer representant del partit a la llista nacional ocupava el número 8. En aquest punt, val a dir que Joan Anton Bardina acceptarà el càrrec de conseller general en la propera sessió que celebri el Legislatiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT