PUBLICITAT

Porras i Santamaria decoren les esglésies per l'Andoflora

  • Els dissenys combinen una trentena de flors diferents i altres elements
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Daniel Santamaria treballa, ahir, en una de les escultures Foto: ANA / N. M.

Els dissenyadors Daniel Santamaria i Francisco Porras ja estan decorant les esglésies del Principat amb motius florals que donen un interès afegit a aquests monuments, segons van informar els organitzadors de l'activitat Espais Efímers d'Andoflora. Des d'ahir ja van començar a col·locar les estructures en alguns llocs com el pont de Sant Antoni o les esglésies de Sant Cristòfol d'Anyós i Sant Joan de Sispony, i tot estarà llest per aquest divendres, quan començaran les visites guiades per mostrar com els dissenyadors han adaptat el seu art als monuments del país.

Des de divendres passat, els dos dissenyadors, que són professors de l'escola floral de Catalunya, i alguns exalumnes del mateix centre treballen en la creació de les estructures que Santamaria i Porras han triat per les nou esglésies de la Massana i Ordino. Segons va explicar el dissenyador Daniel Santamaria, utilitzen prop d'una trentena de flors diferents, combinades amb materials que no són típics de la floristeria, com per exemple brides que usen per elaborar les estructures.

El que han intentat, segons Santamaria, és aconseguir el contrast entre el romànic i l'art floral. No s'espera una interpretació sinó que els visitants se sorprenguin tant per la decoració com per la unificació que s'ha d'aconseguir amb les estructures creades. És per això que s'han triat formes simples com el cercle o els quadrats per als interiors de les esglésies, i «hem buscat la inspiració en la mateixa arquitectura del lloc», recollia ahir l'ANA. I és que tot i que l'elaboració de les estructures va començar el passat dilluns, els dissenyadors ja van venir a Andorra fa sis mesos per observar els espais i començar a dissenyar les peces. Així, algunes de les estructures que s'han triat són l'evolució d'altres que ja han utilitzat en altres treballs, o fins i tot alguna que s'ha presentat a concursos internacionals com la Copa d'Àsia.

Un dels exemples que va posar Santamaria de la inspiració en l'arquitectura és el fet que a l'església de Sant Cristòfol d'Anyós s'han utilitzat elements triangulars que parteixen d'una forma arquitectònica que van observar a l'altar i van decidir usar com a fil conductor de l'exposició.

Els dissenys de Santamaria i Porras s'emmarquen dins l'activitat Espais Efímers d'Andoflora, i es podran visitar des d'aquest divendres fins al proper dilluns. El dissenyador va informar que no es poden deixar més temps perquè s'espatllarien les estructures, ja que es tracta de flors naturals i es poden marcir.

Les esglésies on es podran visitar les creacions dels floristes seran la de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana, la de Sant Climent de Pal, Sant Andreu del Campanar a Arinsal, Sant Corneli i Sant Cebrià d'Ordino, Sant Martí de la Cortinada, Sant Cerni de Llorts, Sant Cristòfol d'Anyós, al conjunt de Sant Antoni i a Sant Joan de Sispony.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT