PUBLICITAT

Venècia: compte enrere

  • El lema del pavelló andorrà serà ?Més enllà de la visió' H S'espera que uns 20.000 visitants desfilin per l'església de San Samuele
A. L.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sans, Guàrdia, Ubach i Sánchez, carregen les obres venecianes, ahir Foto: TONY LARA

Més enllà de la visió: aquest és el lema escollit pel comissariat de la primera aventura andorrana a la Biennal de Venècia, la més important de les fires d'art contemporani que es fan i es desfan. Un lema suficientment conceptual, eteri i ambigu com perquè hi trobin còmode aixopluc les obres d'Helena Guàrdia i Francisco Sánchez: ja saben, La ciutat flotant –tres muntatges fotogràfics amb paisatges urbans de la capital passades pel sedàs d'un mirall còncau, en el cas de la fotògrafa– i L'efímer i l'etern, l'experiment pictòrico-quàntic de Sánchez. El compte enrere definitiu va començar ahir, amb la càrrega de les obres –atenció a les dimensions: al voltant dels 13 metres lineals cadascun– al camió que les conduirà al seu destí definitiu. El 25 de maig desembarcaran a l'església de San Samuele, a tocar del Palau Grassi i amb vistes directes sobre el Gran Canal. Literalment, perquè hi arribaran en barca. Guàrdia, Sánchez i el cap de Promoció Cultural, Josep Maria Ubach, les muntaran el mateix 25; quatre dies després arribaran el comissari, el crític basc Pedro de sancristóval, i els sotscomissaris –Ermengol Puig, Francesc Rodríguez i Joan Gil. La inauguració de la secció professional –per a galeristes, curators, crítics i institucions–tindrà lloc l'1 de juny. A falta de titular de la cartera de Cultura, s'haurà de veure quines autoritats hi assistiran. Si no és el mateix cap de Govern, Toni Martí, qui s'hi desplaça.

La secció oficial, per a tots els públics, es farà esperar fins al 4 de juny. L'expedició andorrana emprendrà l'endemà mateix el viatge de tornada. Del pavelló se n'encarregarà una hostessa italiana –quadrilingüe: català, castellà, anglès i italià. ¿Quants visitants s'espera que desfilin per San Samuele fins al 27 de novembre, data de clausura de la Biennal? L'organització ha imprès un total de 20.000 flyers en català (2.000), italià (6.000) i anglès (12.000), Així que una primera estimació apunta la xifra de 20.000 curiosos –que no està malament– a banda dels professionals: el comissariat ha contactat un miler de crítics, galeristes i institucions amb l'esperança que s'hi deixin caure els cincs primers dies. «Els que compten», en paraules de Sánchez. Finalment, a partir del 10 de juny es penjarà pels carrers adjacents a San Samuele la cartelleria: un pòster amb el lema del pavelló –Més enllà de la visió, Oltre la visione, Beyond vision– dissenyat per Òscar Llauradó que ha d'actuar com a ganxo per al públic en general. Un primer tast de tot plegat –però no pas encara de les obres, top secret fins al 4 de juny–el torbarà el lector al web de Mira Audiovisual, la productora d'Àlex Tena i Marta Martínez, que ha elaborat un documental amb el procés creatiu que s'exhibirà a Venècia com a complement de l'obra de Sánchez i Guàrdia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT