PUBLICITAT

Noves proves geològiques retarden les obres del Dos Valires

  • La batlle retarda la retirada del precinte policial a la zona afectada per l'esfondrament
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un treballador, el dia que es van reprendre els treballs Foto: TONY LARA

La batlle instructora del cas del túnel dels Dos Valires va decidir retardar l'aixecament del precinte policial a la zona afectada per l'accident del passat 7 de novembre del 2009. S'estableix un nou període de dos mesos per fer més proves geològiques, ja que RMD Kwikform Ibérica, empresa encarregada de l'estructura accidentada, vol fer nous estudis, a banda dels ja realitzats per una empresa designada per la Batllia. Segons va informar Ràdio i Televisió d'Andorra, les proves addicionals aniran a càrrec d'experts designats per la mateixa empresa, que n'assumirà els costos.

De tota manera, la batlle instructora dóna permís per començar a enretirar la ferralla, però sense fer ús de maquinària que pugui afectar o modificar l'estat del sòl.

Malgrat tot, no es podran complir amb els nous terminis per entregar l'obra, que preveien que s'enllestís a finals d'aquest mateix any i principis del vinent. Aquest retard podria suposar un cost proper al milió d'euros per a la UTE encarregada de la construcció de la boca oest del túnel dels Dos Valires, que haurà de buscar una nova empresa per a fer els treballs de l'estructura accidentada.

En l'accident del novembre del 2009 van morir cinc obrers, de la seixantena que treballava en l'estructura en el moment de l'accident.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT