PUBLICITAT

Cinc anys de presó per fer transaccions il·lícites en l'esoterisme

  • La condemnada va facturar en 10 dies quatre vegades més que el còmput anual
P. G.
ANDORRA LA VELLA

La propietària i única treballadora d'un petit comerç de productes esotèrics i d'estètica va ser condemnada ahir a cinc anys de presó, dels quals la meitat és condemna ferma, pel delicte major continuat de posada en circulació de moneda inautèntica dins d'una organització i pel delicte major de pertànyer a una banda organitzada amb finalitats il·lícites. Una pena que s'ajusta a la sol·licitada pel fiscal que a més va demanar 150.000 euros de multa.

La condemnada va ser jutjada el mes passat perquè durant un període de 10 dies va tancar diverses vendes per un valor de 105.000 euros, una xifra quatre vegades més elevada que la facturació anual del comerç, situada al voltant dels 35.000 euros. A més, va intentar efectuar uns altres pagaments per valor de 110.000 euros en total, que van ser denegats pel TPV.

La dona va justificar aquestes vendes a un cop de sort i al fet que venia productes personals, com joies o quadres, a un preu més baix que el de mercat. Segons va explicar, arrossegava deutes econòmics i va decidir posar a la venda elements que tenia a la seva llar. Però aquesta fortuna no encaixa, segons va manifestar la Fiscalia, amb el fet que la dona efectués aquestes operacions d'alt valor en espais temporals molt curts (fins i tot minuts) i sempre amb les mateixes persones i signatures de la targeta.

Van ser les entitats bancàries del país (l'acusada tenia oberts comptes a diferents bancs) les que van denunciar els fets, al veure que les operacions passaven de xifres habituals pròximes als 100 euros, a operacions de fins a 25.000 euros, al febrer del 2010. L'altre aspecte que va alertar als bancs era el fet que l'endemà o pocs dies després d'efectuar-se aquestes operacions de venda amb la targeta, l'acusada anava als bancs i feia el reintegrament exacte per tenir els diners en metàl·lic.

La sort o inclòs l'esoterisme, com arguments que va pronunciar la part de la defensa no van calar en la lògica i les proves del tribunal que va decidir condemnar-la.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT