PUBLICITAT

Esquerra Socialista confia encara en una llista unitària

  • Cucalón alerta que dues candidatures suposarien un trencament al partit
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Reunió del comitè directiu del PS amb els membres de les candidatures Foto: ÀLEX LARA

Esquerra Socialista (ES) confia que es pugui presentar una candidatura unitària de cara a l'elecció del nou comitè executiu del Partit Socialdemòcrata (PS), en el marc del congrés extraordinari del 18 de juny. Això, malgrat algunes reaccions negatives que ha generat l'anàlisi que el grup d'opinió va enviar a la militància la setmana passada. El conseller general socialdemòcrata Gerard Barcia és una de les persones crítiques amb l'informe presentat per ES, ja que, segons va dir ahir en el marc d'una tertúlia d'ADRàdio, la seva anàlisi intenta personalitzar els motius de la desfeta electoral del 3 d'abril.

Els resultats de les eleccions generals han obert una crisi dins del PS, després que la formació passés de 14 a 6 consellers –tots ells per llista nacional– i es quedés sense representació parroquial. Direcció i militància van estar d'acord que calia obrir un període de reflexió i debat i, per aquest motiu, el comitè executiu encapçalat per Jaume Bartumeu i Ferran Goya va presentar la dimissió en bloc i va anunciar la celebració d'un congrés extraordinari.

Ara bé, el contingut de la reflexió i les conseqüències que s'han de derivar d'aquest procés són punts sobre els quals no hi ha acord. Segurament, la qüestió que genera més discrepàncies és la continuïtat o no de Bartumeu al capdavant del projecte. L'anàlisi d'ES reconeix que «en el primer tram de la legislatura» Bartumeu hauria de continuar presidint el grup parlamentari socialdemòcrata, sense que això signifiqui «que segueixi liderant el partit o que hagi de ser el candidat del PS a les pròximes eleccions generals».

Pel que fa al comitè executiu del partit, ES proposa «una renovació decidida, una renovació en positiu: a favor de tots i en contra de ningú». I és per això que el portaveu del corrent intern, Josep M. Cucalón, es mostra sorprès davant de la reacció d'alguns militants, com ara el mateix Gerard Barcia o el primer secretari –dimissionari–, Ferran Goya. «El comitè directiu va dimitir i, per tant, no entenc que el fet de plantejar una renovació generi tant malestar», va dir Cucalón.

Esquerra Socialista es va trobar la setmana passada amb un comitè encapçalat per Jordi Font, per parlar d'una possible candidatura al comitè executiu, i demà mateix hi ha prevista una nova reunió. Cucalón alerta que presentar dues candidatura, com planteja Barcia, provocaria un trencament dins del partit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT