PUBLICITAT

DA ofereix al PS la presidència de dues comissions legislatives

  • El Consell General es reunirà abans del 26 per l'informe del Moneyval
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La primera reunió de la Junta de Presidents de la legislatura. Foto: TONY LARA

El grup parlamentari demòcrata ha ofert al grup parlamentari socialdemòcrata les presidències de les comissions legislatives d'Educació, Cultura i Recerca i d'Ordenament del Territori, i les vicepresidències de Finances i Pressupost i de Política Exterior. El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró,en declaracions recollides per l'ANA, va explicar que la proposta va en sintonia amb el Reglament del Consell General per mantenir la proporcionalitat, i que cada comissió estarà formada per cinc consellers, quatre de DA i un del PS. Les presidències i vicepresidències que tindran els socialdemòcrates es van acordar per majoria durant la Junta de Presidents celebrada ahir al migdia.

La distribució acordada ahir per la Junta de Presidents fa que sis presidències i sis vicepresidències corresponguin al grup parlamentari demòcrata, mentre que les dues presidències i les dues vicepresidències restants corresponen al grup parlamentari socialdemòcrata.

La Junta de Presidents va acordar igualment la celebració d'una sessió del Consell General per al dia 26 de maig. L'ordre del dia preveu la lectura de l'Informe de la Comissió Permanent; l'elecció de la Comissió Permanent; el nomenament de la delegació del Consell General davant de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (ACPE), i el nomenament de la delegació del Consell General davant de l'Assemblea Parlamentària de l'Organització per a la Seguretat i Cooperació Europea (OSCE-PA).

Tot i que es va acordar celebrar una sessió ordinària del Consell General el dia 26 de maig, les fonts consultades per l'ANA van indicar que possiblement es convoqui una sessió extraordinària prèvia, a demanda del Govern, per aprovar aspectes relacionats amb l'informe del Moneyval, que cal lliurar el 26 de maig. La sessió es podria celebrar el 23 o el 25 de maig.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT