PUBLICITAT

Tot preparat per rebre la passió de la Final a 8 de la Lliga Europea

  • Dos partits de quarts obren la competició avui des de les 18.45 al pavelló de Govern
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ahir al matí es van fer els últims treballs perquè avui al matí els equips que juguen a la tarda disposin de temps per contactar amb la pista Foto: TONY LARA

La pista de joc de la Final a 8 de la Lliga Europea d'hoquei patins ja estava ahir esperant les porteries i els detalls per començar avui amb els partits oficials. El Blanes CH i el Candelaria SC obren avui a partir de les 18.45 una Final a 8 que es presenta apassionant, tant a la pista de joc com a les graderies, on els organitzadors esperen omplir el pavelló, si no en tots els partits, almenys sí en molts d'ells on hi juguen equip que atreuen molta afició, com el FC Barcelona, el Reus Deportiu o els portuguesos amb el FC Porto i el Candelaria de representants.

Ahir els organitzadors i els membres directius del CERH van assistir al matí per donar el vistiplau a la instal·lació. El president de l'ens, Carlos Graça, va dir que el pavelló de Govern té «la capacitat que teníem pensada, està molt bé i és molt agradable», i va manifestar la seva «satisfacció» pel treball fet per acollir aquesta cita tan important a nivell europeu. Graça va destacar que el fet d'organitzar aquesta Final a 8 europea a un país en què no hi ha cap equip en aquesta competició «no és un problema» perquè «ja s'ha fet alguna vegada», i va recordar en aquest sentit quan es va disputar a França fa unes temporades la final de la CERH.

El principal neguit dels organitzadors és l'afluència de públic, però Garça assumeix que la cosa anirà bé: «No crec que hi hagi problemes amb el públic perquè estem molt prop de Catalunya i allà hi ha molta afició a l'hoquei patins». De moment, les xifres parlen «d'entre 200 i 300 entrades per als primers partits», segons els organitzadors, i «entre 400 i 500 per ala segona jornada», quan entren en acció equips com el Barça i el Porto, en un duel a vida o mort entre dos dels favorits.

Així mateix, Graça va destacar que el més important «és que per la televisió es vegi molt públic». L'esdeveniment serà retransmès per RTP Açores per al partit del Candelaria d'avui –i si segueix en competició després–, a més del RTP2 que és a nivell nacional a Portugal, més la RAI italiana i Esports3 de Televisió de Catalunya. Així mateix, pel que fa als organitzadors, el president del Comitè, Josep Maria Vila va assegurar ahir que la satisfacció és total pel suport rebut tant de les institucions –«el Govern, la secretaria d'Estat d'Esports i Andorra Turisme», va dir– com dels patrocinadors, i va voler deixar clar que a un país com Andorra «on l'hoquei no és un esport tan important, ara el posem a una alçada que de normal no es pot».

DIFÍCIL ESCOLLIR FAVORITS / Els favorits per al títol europeu està entre almenys quatre clubs. El FC Barcelona, el Reus Deportiu i els dos portuguesos (Porto i Candelaria), tenen molt a dir a aquesta competició, tot i que fins i tot el Blanes, el Valdagno italià, el Liceo i el Noia són potencials equips per disputar aquest títol fins l'últim moment. Dos partits obren la Final. A partir de les 18.45, el Blanes-Candelaria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT