PUBLICITAT

Els treballadors i els tècnics, en desacord amb el còmput d'hores

  • Els funcionaris reclamen que la planificació horària sigui setmanal perquè l'anual no paga el temps extra
P.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rosa Ferrer i Cristian Asensio en una signatura entre el Sitca i el comú. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Dues hores de reunió i cap consens. Aquest és el resultat de la trobada que se va celebrar ahir entre els representants dels funcionaris del comú d'Andorra la Vella i els tècnics de la corporació per tal de consensuar la interpretació del reglament de compensacions que el desembre passat va entrar en vigor. La manca d'una base que reguli com computar la jornada laboral és el que fa divergir les dues postures. Uns miren per reduir la despesa dels comuns i fer un còmput anual per no haver de pagar les hores extra que surtin de més, i els altres volen un còmput horari més ajustat, que sigui setmanal, perquè no estan disposats a fer més hores durant un mes encara que el següent siguin menys. Reclamen que com marca el reglament aquestes hores siguin remunerades com a extra.

Tot i això, tècnics i representants del Sitca, van acordar que tant les opinions d'uns com les altres seran traslladades als mandataris comunals que en definitiva són els que tenen l'última paraula.

«Creiem que ha estat una trobada positiva perquè s'ha posat el problema sobre la taula i ara els tècnics traslladaran totes les nostres inquietuds a la corporació», va explicar Cristian Asensio, portaveu del Sitca.

Tot i això, degut al nivell de discussió percebut en la reunió d'ahir, es preveu que hi hagi més trobades d'aquest perfil per tal de depurar la mancança que té aquest reglament que és el punt d'aquesta discussió. «S'ha de marcar una planificació de com regular les hores laborals, i això no figura en el reglament», va puntualitzar Asensio.

Els treballadors accepten que hi ha determinats serveis com la Ludoteca on sí que es pot entendre que el còmput d'horari sigui anual, «però s'ha de regular d'una manera i encara que nosaltres volem que sigui setmanal també estem oberts a que es pugui comptabilitzar les hores de manera mensual», va manifestar el portaveu del Sitca.

Els sindicalistes fan aquestes puntualitzacions perquè critiquen que amb el còmput anual, (cada mes els treballadors fan unes hores i al final d'any es compta el total) es perd el dret a cobrar «aquelles hores que has fet de mes i que tal i com figura en el reglament de compensacions s'han de pagar de manera diferent», explica Asensio.

Tal i com va avançar aquest rotatiu el 70% dels 500 treballadors del comú de la capital s'han t afectats per diferents modificacions que s'han fet en l'estructura dels seus horaris laborals i han mostrat el seu malestar al Sitca.

Ara els treballadors han d'esperar la proposta d'acord que els tècnics els presentaran després d'haver traslladat aquestes inquietuds i psotures contràries a la corporació comunal. Una proposta que haurà de tenir un consens de fons.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT