PUBLICITAT

La psiquiatra acusada d'endur-se la filla serà jutjada demà

  • La Batllia ha de decidir si accepta la petició d'extradició sol·licitada per Alemanya
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La manifestació de personal sanitari a favor de la metgessa. Foto: TONY LARA

El cas de la psiquiatra italiana acusada d'un presumpte delicte de segrest parental ha fet un pas més en el seu procés judicial. Si no es produeix un imprevist de darrera hora, la metgessa, la doctora Bruni, seurà demà al banc dels acusats per tal de sotmetre's a la vista del Tribunal de Corts.

La psiquiatra que durant els darrers dos anys ha treballat a l'Hospital Meritxell està acusada d'un presumpte delicte de segrest parental, després que a l'abril del 2006 el seu pare denunciés que havia fugit amb la seva filla. Segons va assegurar el pare, Peter Tinnemann, mare i filla van estar a Itàlia, Hungria, Guatemala i finalment Andorra. Davant la situació, les autoritats alemanyes van sol·licitar la tardor de l'any passat una petició d'extradició per poder jutjar a la doctora Bruni.

Ara serà la Justícia andorrana la que haurà decidir si accepta la petició d'extradició d'Alemanya. La fiscalia està a favor de tirar endavant la vista, així que caldrà esperar una sentència ferma, la qual es pot allargar si una de les dues parts porten el cas al Tribunal Superior. De moment Bruni segueix interna a la presó de la Comella.

cas obert també per la menor / Per la vista de demà no està prevista la presència de Tinnemann, malgrat que des de la detenció de la dona ha visitat diverses vegades el Principat. També ho ha fet per trobar-se de nou amb la seva filla, després d'aquests cinc anys sense veure's. La menor es troba també dins un procés judicial, en aquest cas per decidir qui es queda amb la seva custòdia. Tant el pare com la mare la demanen, ella al·legant una sentència favorable de Guatemala i ell una d'Alemanya, d'Itàlia i del Regne Unit. En aquest cas sí que serà la Justícia andorrana la que haurà de decidir. De moment la menor, i des del passat set d'abril, està al Centre de Menors de la Gavernera, amb l'autorització de poder ser visitada tant per la seva mare com pel seu pare.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT