PUBLICITAT

La recaptació de la Fira Vincles Solidaris es destinarà a Líbia

  • Onze ONG i entitats del país mostren fins diumenge la tasca del voluntariat
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Visitants a l'exposició de fotografies de la Fira de l'any passat. Foto: TONY LARA

L' activitat firal de Sant Julià de Lòria no descansa i tant bon punt diumenge es donava per tancada la Fira del Vehicle d'Ocasió, ahir s'iniciava la segona edició de la Fira Vincles Solidaris. L'esdeveniment vol ser una mostra de la tasca que el voluntariat andorrà realitza al món, amb una voluntat també de recaptar fons per a causes internacionals d'emergència. Aquesta edició, que aquest any aspira a la seva consolidació, les ONG participants han acordat destinar la recaptació obtinguda durant la setmana als desplaçats pels conflictes a Líbia.

L'import de Vincles Solidaris es destinarà, entre d'altres, a abastir d'aigua potable als prop de 700.000 refugiats i a garantir l'accés a l'educació dels seus infants. Malgrat aquest propòsit, la directora d'Unicef, Marta Alberch, va assegurar ahir durant la presentació de la Fira que l'objectiu primordial no és aspirar a una quantia econòmica important sinó «poder transmetre a la societat allò que fem i a on van a parar aquests diners».

Per tal d'aconseguir aquest objectiu, fins diumenge el vestíbul del centre de congressos lauredià acull una exposició sobre els projectes de cada ONG a diferents parts del món. En total són onze les entitats que s'han sumat a aquesta edició de la Fira, per les set que van organitzar-la l'any passat. S'hi han afegit Càritas Andorrana, Aigua de Coco i Les Enfants de la Merci. A més, ahir es va celebrar una taula rodona sobre cooperació internacional.

Però la jornada central de la Fira serà diumenge vinent a la plaça de la Germandat. A més de l'exposició de les ONG, també s'han organitzat activitats i actuacions per part de diferents entitats culturals de la parròquia. La Fira organitza, a més, un dinar popular per un preu de dos euros on es repartirà cus-cus, plat típic de Líbia. Els donatius que, a part, vulguin fer els assistents, es convertiran en globus solidaris que s'aniran enlairant al llarg del dia.

la solidaritat també està en crisi / Tota aquesta tasca ha de servir per captar el màxim de la solidaritat dels ciutadans malgrat que Alberch va reconèixer que la crisi també afecta la quantitat que es destina a les ONG i d'altres entitats solidàries. Alberch, però, va reiterar la importància de seguir treballant perquè «d'emergències n'hi ha a tot arreu» tot i que va opinar que l'objectiu principal de qualsevol ONG «és poder desaparèixer».

Durant la presentació de la Fira, la directora d'Unicef va estar acompanyada per la consellera de Social i Participació, Beatriz Lorenzo, que va fer una crida a la participació i a la solidaritat, intentant escapar així de l'actual «societat de consum i individualista», va opinar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT