PUBLICITAT

El FNJA adverteix que vetllarà per la cobertura sanitària dels estudiants

  • Totes les formacions que concorrien a les eleccions generals es van comprometre a modificar la Llei de la CASS
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

El Fòrum Nacional de la Joventut (FNJA) adverteix que vetllarà pel compliment del compromís adoptat per totes les forces polítiques de solucionar la qüestió de la cobertura sanitària als estudiants majors de 25 anys. Aquesta és una de les qüestions que el FNJA traslladarà al nou govern, un cop estigui constituït i es tingui un interlocutor clar dins l'Executiu.

Tal com va recordar la presidenta de l'organisme, Thaïs Zapata, totes les formacions que concorrien a les eleccions generals, que es van celebrar el passat 3 d'abril, es van comprometre a donar solució a aquesta qüestió, i a tramitar-ho com a «mesura urgent». És una qüestió que preocupa al col·lectiu de joves i en la què s'ha implicat el FNJA acompanyant el grup promotor. Per això ara tampoc se n'oblidaran, i Zapata va assegurar que estaran alerta i vetllaran perquè es compleixi el compromís. L'organisme entén que la cobertura sanitària als estudiants de més de 25 anys és una qüestió de «sentit comú i no política», pel què hauria de ser fàcil que el nou Consell General modifiqués novament la llei de la CASS per solventar-ho.

Zapata va argumentar que la societat actual exigeix als joves un alt nivell de formació i que estiguin «altament qualificats», i això la joventut ho entén i li preocupa. I per poder assolir la formació desitjada, cal també tenir garantida la cobertura sanitària.

A més d'aquest punt, el FNJA té altres temes per traslladar al futur Govern i que preocupen el col·lectiu de joves. Entre aquests, i vinculat també a la formació, Zapata va parlar de les ajudes als estudis. La presidenta de l'organisme va explicar que justament la preocupació per poder estudiar sense que els problemes econòmics hi posin traves és la que més van apuntar els joves en la campanya realitzada pel FNJA sota el lema A tu què t'importa. En aquest punt, Zapata va manifestar que, a vegades es veuen els joves com a «frívols», però va afirmar que «res més lluny de la realitat», tal com demostra que les principals preocupacions del jovent siguin la formació i la futura inserció en el mercat laboral.

Aquesta darrera qüestió també es traslladarà al nou gabinet. Des del FNJA es vol demanar al Govern més implicació en la creació de nous llocs de treball, i sobretot amb l'emprenedoria. En aquest darrer punt, Zapata va exposar que «el mateix jove té capacitat» per crear nous llocs de treball, però cal que se'ls facilitin les eines per dur-ho a terme. Igualment, va recordar que en el debat que es va celebrar dels candidats amb els joves, també es va dir que calia modificar el Servei d'Ocupació.

Finalment, una altra qüestió de la que es vol tractar amb el Govern és la llei de joventut, en la que es va treballar en la darrera legislatura i que va acabar quedant-se al calaix. En aquest punt, Zapata va comentar que es tracta d'un text positiu, però «de mínims», i va lamentar que la majoria de les aportacions fetes per part del FNJA no es consideressin pertinents.

MÉS DIÀLEG I PARTICIPACIÓ / Com a desig més general, l'organisme confia que el diàleg amb la persona responsable del Departament de Joventut sigui «fluid i directe». Així mateix, el FNJA vol reivindicar-se com a interlocutor vàlid, i no només per tractar temes de joventut. Zapata va lamentar que l'organisme no fos tingut en compte en la presa de decisions, ni tan sols en les directament relacionades amb els joves. En aquest sentit, la presidenta del FNJA va recordar que els joves també poden aportar solucions als diferents àmbits i va demanar que l'organisme fos convidat a participar a les taules de diàleg i treball que es puguin constituir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT