PUBLICITAT

Mateu, ingressat a l'UCI després de patir un accident en bicicleta

  • El síndic està conscient i fora de perill malgrat els múltiples traumatismes i contusions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

15052011molapark
El Parc de la Mola, davant l'hotel Husa Mola Park, on va tenir lloc l'accident. Foto: ANA

El síndic general, Vicenç Mateu, és el ciclista que ahir al matí va patir un accident a Escaldes-Engordany, davant de l'hotel Husa Mola Park, segons van informar fonts del centre hospitalari Nostra Senyora de Meritxell i tal com recollia l'ANA. Mateu es troba ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI), en observació, afectat per múltiples traumatismes i contusions. No obstant això, fonts del centre hospitalari van assegurar que Mateu està conscient i que no es tem per la seva vida, i que es preveu traslladar-lo a planta entre avui i demà.

El síndic general va patir l'accident ahir al matí, al voltant de les nou, quan va xocar amb la seva bicicleta contra un autobús que estava estacionat, segons van informar fonts de la Policia.

visita de martí i bonell / El cap de Govern, Toni Martí, va visitar Vicenç Mateu a l'hospital tan aviat com es va assabentar de la notícia. La subsíndica general, Mònica Bonell, també va anar a veure el síndic i va explicar que, tot i que està a l'UCI «en observació perquè el cop ha estat important», «està bé dins de la gravetat del cop i parla amb normalitat». Bonell va afegir que el síndic general «sap que ha xocat contra un autocar, però no sap ben bé les causes. Ell diu que no és que hagi perdut el control. El que recorda és que hatopat contra un autocar que estava aturat».

A causa de l'impacte al cap, va assenyalar Bonell, Mateu té un tall al costat de l'ull dret, el qual hauria requerit «uns quinze o setze punts de sutura». Així mateix, segons va informar la subsíndica, el síndic tindria una costella trencada, que li hauria produït un pneumotòrax –és a dir, l'entrada d'aire a la cavitat pleural del pulmó. La subsíndica va manifestar que és probable que «avui (o sigui, ahir diumenge) es quedi a l'UCI en observació», però va reiterar que «ell està bé i que segurament el pujaran a planta, no sé si en un dia o dos». Una confiança que va corroborar el cap de guàrdia de l'hospital que, ahir a la tarda, en declaracions a aquest rotatiu, va confirmar que la previsió és traslladar-lo a planta entre avui i demà, un cop superat el període d'observació.

A banda de Bonell i el cap de Govern, Toni Martí, Mateu també va rebre la visita dels companys ciclistes amb qui es disposava a fer una cursa aquest diumenge al matí i que s'havien avançat en la sortida.

avís de la policia / Abans no transcendís que es tractava del síndic general, la Policia va publicar a la seva pàgina web un comunicat sobre l'accident –tal com fa amb tots els accidents de circulació que es produeixen al Principat i que requereixen la seva intervenció.

Aquesta primera comunicació informava que un ciclista andorrà de 49 anys havia patit un traumatisme cranial, després de xocar contra un autobús. El comunicat també explicava que el ciclista havia estat traslladat posteriorment a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, on va quedar ingressat en observació, principalment pel cop al cap que va patir com a conseqüència de l'accident.

L'accident va tenir lloc al carrer Josep Viladomat, a l'alçada del número 22, i l'autobús contra el que va xocar Mateu estava estacionat, tal com ja va informar d'entrada la Policia. Tot i els múltiples traumatismes i un pronòstic reservat d'entrada, al migdia ja no es temia per la seva vida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT