PUBLICITAT

La Fira de Vehicles tanca 38 vendes, la meitat que el 2009

  • La presidenta de l'AIVA lamenta les dificultats per accedir als préstecs
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Una vista de la fira, dissabte. Foto: ÀLEX LARA

la Fira de Vehicles d'Ocasió que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Sant Julià de Lòria va tancar ahir les portes amb un total de 34 operacions pactades. Aquesta xifra representa un 50% menys de vendes que l'edició anterior, que va tenir lloc el 2009. En qualsevol cas, la presidenta de l'Associació d'Importadors de Vehicles (AIVA), Maite Mas, es va mostrar igualment satisfeta, tenint en compte que la pluja va fer perdre la jornada de dissabte. De la seva banda, el conseller de Turisme i Comerç, Enric Naudi, va fer un balanç positiu de la fira perquè, malgrat la difícil situació, es continuen venent vehicles i «si no es fessin aquest tipus de fires, les operacions que s'han lligat no s'haurien pogut fer».

La fira va tancar les portes amb un total de 34 vendes pactades –les operacions estan pendents de ser validades per les entitats bancàries–, que contrasten amb la seixantena que es van fer el 2009. Segons Mas, la davallada s'explica principalment pel fet que el dissabte no va ser «un dia efectiu, ni per a les vendes ni per als visitants a causa de la pluja, i evidentment, la crisi econòmica». La presidenta de l'AIVA va reconèixer que dissabte «a partir de les sis de la tarda, la fira semblava un cementiri». Diumenge, en canvi, l'assistència va ser més animada.

Els vehicles que han tingut més sortida han estat els més econòmics i els que tenen motor diesel, segons van informar alguns responsables dels concessionaris. La sensació que es respirava entre els venedors és que «ha estat una fira més aviat justeta, tal com passa amb el mercat». En qualsevol cas, i per les perspectives que hi ha, «no ha anat malament del tot».

MALES PREVISIONS / Maite Mas va dir que segurament el 2011 es tancarà amb xifres pitjors que les de l'any passat, cosa que significa que «la crisi encara no ha tocat fons, perquè la venda de cotxes és un indicatiu molt real de com està la situació econòmica del país». Com a exemple, Mas va assegurar que aquest any, al sector de la construcció, el nombre d'acomiadaments és superior que el 2010. A més, segons Mas, tampoc ajuda que la concessió de préstecs per part de les entitats bancàries sigui més complicat que l'habitual.

El conseller de Turisme i Comerç de la parròquia, Enric Naudi, va lamentar el mal temps del dissabte, que va ser «un desastre», però es a mostrar positiu pel fet que, malgrat la situació, es continuen tancant operacions de compravenda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT