PUBLICITAT

Andorra i els 12 punts que hauria donat a Espanya

  • El Principat va entrar a la llista de ?trend topics' de Twitter per la seva absència al festival d'Eurovisió i les repercussions en la votació
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Algunes de les piulades al Twitter que mencionaven Andorra. Foto: EL PERIÒDIC

L'absència d'Andorra al festival d'Eurovisió aquest dissabte es va convertir ahir en un dels temes més debatuts a la xarxa social Twitter, on el nom del Principat es va col·locar a la llista dels trend topics (llista de paraules més citades pels piuladors) en l'àmbit espanyol. De fet, els teleespectadors espanyols van començar a piular comentaris amb els quals reclamaven els dotze vots d'Andorra just en el moment de les votacions, i a mesura que s'anava confirmant la mala posició de la representant espanyola, Lucía Pérez, en la classificació general del certamen.

Espanya va quedar en la 23a posició –és a dir, l'antepenúltima–, amb un total de 50 punts. D'aquests punts, 24 corresponien als països que tradicionalment li donen la màxima puntuació: 12 de França i uns altres 12 de Portugal. La poca puntuació assolida ha fet que alguns teleespectadors recordessin el suport tradicional que Andorra ha donat a Espanya en les darreres edicions en què el Principat ha participat al festival.

I així es va posar de manifest a Twitter, amb piulades que reclamaven la presència del Principat al festival i que es preguntaven per quins motius el país no havia participat en el certamen. «I on nassos està Andorra quan se la necessita a #eurovisió?, és una de les piulades que l'ANA recollia ahir. Llavors una piuladora, recorrent a l'argument oficial, li responia que Andorra no hi havia participat «perquè no tenia diners ni patrocinador».

En el moment de les votacions, es va fer evident que hi havia piuladors que desconeixien la no participació d'Andorra al festival. Per això, durant uns minuts, encara van confiar que Espanya es pogués emportar els 12 punts procedents del Principat. «És que quin temàs que portem! Menys mal que tenim a Andorra perquè ens voti!», deia una teleespectadora, no gaire contenta amb la cançó amb què competia Lucía López.

Altres teleespectadors reclamaven, sense embuts, la presència d'Andorra a Eurovisió. Pel que sembla, amb una visió geoestratègica similar a la que critiquen en altres països: tant és la qualitat de les propostes respectives i, fins i tot, tant és que Andorra arribi o no a la final. L'important és que, per bon veïnatge, regali 12 punts a la cançó espanyola. Alguns piuladors, aliens potser a les dificultats pressupostàries que està patint el govern de la Generalitat, demanaven que CiU i TV3 paguin perquè l'any vinent Andorra torni a participar en el festival.

Al final, tot i no participar-hi formalment, Andorra va tenir el seu lloc a Eurovisió. Tot gràcies a les xarxes socials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT