Un River total

• Un parcial de 0-17 en el tercer quart mata el matx a favor dels andorrans, que tornen al Principat amb tot igualat
TÍJOLA

Holmes segueix els moviments de Bavosi davant la mirada de Casals, ahir al Pabellón Municipal de Tíjola. Foto: EL PERIÒDIC

Un River Andorra total, perfecte en tots els aspectes, va ser primordial per derrotar el Promobys Tíjola allà on fins ara havia semblat impossible, davant dels seus aficionats. La sèrie de semifinals per l'ascens a LEB Or està ara igualada, després del 62-85 que deixa tan bon sabor de boca que el River sembla ara molt més favorir que mai. La pròxima prova de foc és aviat: dimecres a les 21.00 al pavelló Joan Alay. Agafar aquí l'avantatge seria confirmar el bon partit que ahir van fer els homes de Joan Peñarroya, que van saber superar un entrebanc tan greu com perdre per lesió un home clau com Pablo Sánchez als tres minuts del primer quart.

La resposta del River davant del segon partit de semifinals va ser extraordinària. Els jugadors que divendres en el primer matx no van estar encertats, ahir van tenir el dia bo, van creure en ells mateix, i alguns com el base Jon Santamaria, habitualment amb unes anotacions molt curtes o gairebé inexistents, ahir no només va sumar 17 punts, sinó que va trencar el partit tot sol en el tercer quart, quan el River anava enfilat en el marcador. El basc va aconseguir tres triples consecutius que van matar el Tíjola, sobretot perquè llavors el parcial andorrà va ser de 0-17 i ja va ser insalvable per als andalusos.

LESIÓ DE SÁNCHEZ ALS TRES MINUTS / Només havien transcorregut 3min 04s del primer quart, quan Pablo Sánchez va rebre un fort cop i al caure es va fer mal al maluc. L'home no es va recuperar i va haver de deixar el seu equip en una situació complicada. La seva aportació a l'equip és sempre fonamental –12 punts en el primer partit–, i la seva facilitat en els rebots i mobilitat en atac i defensa han estat sempre clau per l'equip.

Peñarroya s'ho mirava amb preocupació des de la banqueta, perquè en aquell moment el Tíjola semblava agafar el ritme del partit, però la plantilla andorrana es va encoratjar i va treure el millor que té dins per lluitar fins el final un partit que realment estava al seu abast.

IGUALTAT EN EL SEGON QUART / Si el primer quart va deixar els locals per davant en el marcador (19-16), el segon va ser una demostració de la gran igualtat que existeix entre els dos equips. Trencar el matx era una quimera, perquè tots dos equips es mostraven molt sòlids en defensa i efectius en atac. La maquinària andorrana ahir sí que va funcionar, i llavors tot plegat no permetia els andalusos agafar avantatges.

El 34-34 –triple de Holmes quan anaven 34-31– ho va deixar tot en l'aire, però a la represa l'enfrontament va agafar un rumb tràgic per als locals i ideal per als visitants. El River va començar a bombardejar la cistella rival amb punts de Johnson, Matalí i Holmes i sobretot un Jon Santamaria excepcional, que per fi va mirar a la cistella i va creure que podia provar, per encertar dos triples consecutius, obligar a Antonio Herrera a demanar un temps mort, i just després encadenar un tercer llançament de tres encertat que deixava morts els almeriencs.

El triomf estava servit, perquè del 34-34 es va pasar a un 34-51 meteòric, i el Tíjola només va poder respondre quan McDade va trencar l'ineficàcia dels seus. Aquí el River va saber aguantar la situació, amb un Tíjola que anava sense escrúpols a per totes i que jugava amb el beneplàcit dels àrbitres en algunes accions puntuals, tan al límit com anaven. Però el River estava immers en una batalla personal per igualar la eliminatòria, i així va ser fins el final. El 62-85 ho deixa tot obert.