PUBLICITAT

El VPC femení es proclama campió del Grand Sud

  • L'equip masculí cau amb el Saint Simon als 36ens del Campionat de França
EL PERIÒDIC
SEVERAC LE CHATEAU

Periodic
Les jugadores del VPC celebren el seu triomf al torneig disputat al Principat al febrer. Foto: T. L.

El VPC Andorra femení porta dos anys competint i en la seva segona temporada ja pot presumir de títol. Ahir les jugadores andorranes van aconseguir a Severac le Chateau el Campionat de Grand Sud, després de vèncer en el torneig d'aquesta localitat francesa on el Saint Affrique, el gran rival de les andorranes, n'era l'amfitrió i l'actual líder. Fins ahir. El VPC femení, amb dos partits guanyats i un de perdut a Severac le Chateau, va aconseguir els punts suficients per deixar sense títol un Saint Affrique que ho tenia tot de cara. El conjunt andorrà va tornar al Principat amb el seu trofeu i ho va celebrar com marca la tradició del rugbi, en arribar al Principat.

A més del títol aconseguit, el VPC va obtenir ahir el bitllet per a la final del Nacional francès, on competirà junt al segon classificat del Gran Sud –Saint Affrique– i el primer i segon equip del Grand Nord. La cita serà en un camp per decidir i el 4 o 5 de juny, també encara per concretar.

Les andorranes van aconseguir el primer pas endavant quan van derrotar en el primer matx al Lacaune per 30-5, amb marques de Mariona Vila (dues), Aina Margalés, Olga Arrú, Verónica Cardoso i Andrea Moreira. En el segon enfrontament, però el Rodez va derrotar les jugadores entrenades per Wanaka Broad per 22-7 (marca de Bea Candela, transformada per Mariona Vila). En el tercer matx el rival era l'etern rival, el Saint Affrique, i aquí el VPC va fer un gran partit suportant la pressió de la graderia, totalment en contra i bolcada amb el Saint Affrique, per vèncer 7-24, amb marques de Sabina Barjola, Olga Arrú, Aina Margalés i Nàdia Olm.

El VPC ha comptat amb 12 jugadores dirigides aquesta temporada per Wanaka Broad. Les 12 són: Mariona Vila, Bea Candela, Olga Arrú, Sabina Barjola, Nàdia Olm, Aina Margalés, Ana Casals, Gisela Escolà i les jugadores de primer any Verónica Cardoso, Andrea Moreira, Georgina Gonçalves i Clàudia Veras.

EL VPC MASCULÍ TANCA LA TEMPORADA / No va ser un dia de bones notícies per a l'equip masculí, tot i que tampoc va ser una sorpresa la seva derrota davant del Saint Simon per 38-12 ahir en els 36ens de final del Campionat de França, torneig al que s'havia classificat després de guanyar a Honor i obtenir així l'ascens a la Tercera Federal del rugbi francès. Els andorrans van viatjar amb baixes i sabent que les opcions que tenien a aquest torneig eren gairebé inexistents, i així el Saint Simon va anar sempre per davant. Al descans van arribar 12-7 per als francesos, amb un assaig d'Adam Hinds transformat per Otar Barkalaia. A la represa, el VPC va fer un assaig col·lectiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT