PUBLICITAT

Membrado venç al Berguedà, on Carchat és 8è i Vinyes 15a

  • En el Volant RACC, Bigordà comença la competició amb una discreta 10a posició
EL PERIÒDIC
GIRONELLA

Periodic
Membrado, a un dels trams amb la forta pluja que va caure. Foto: FOTO SPORT

Josep Membrado i el seu copilot Josep Ribolleda (Mitsubishi Evo X) van ser els campions del 40è Critèrium del Berguedà, prova que va comptar amb força presència andorrana, amb Joan Carchat i Claudi Ribeiro ‘Leites' (Suzuki Swift) en la 8a posició, i Amàlia Vinyes i la copilot Aintzane Goñi (Suzuki Swift) en la 15a, a més de la participació de Lluís Bigordà i Joaquim Suriñach (Peugeot 107) en la que era la primera prova del Volant RACC 2011, on va acabar 10è.

Membrado va fer un ral·li gairebé impecable a una cita on ja ha vençu en set ocasions. Per al pilot de l'Evo X, la clau del seu triomf ha estat marcar el millor temps scratx a les primeres especials de la jornada, amb l'asfalt sec, el que els ha donat «una injecció de moral molt important», segons Membrado. Però Carchat i Vinyes també han tingut molt a dir a la competició amb els seus respectius Suzuki Swift que han tingut l'oportunitat de posar a prova abans de tornar a la competició de la seva prova monomarca.

Carchat va fer el 8è millor crono final a una jornada en què va destacar el fet de competir «sense la pressió de pensar en el resultat». El pilot andorrà dubtava entre fer un test privat o competir al Berguedà, i al final la decisió de córrer li han vingut molt bé de cara al futur: «Hem tingut molta sort amb la meteorologia, ha plogut molt i hem tingut l'opció de provar pressions de rodes, suspensions, entre altres detalls, sobre l'asfalt mullat. Això ens pot ser molt útil en les curses de la Copa, a Galícia o Astúries, en les quals la pluja acostuma a aparèixer».

Molt positiva va ser també l'experiència d'Amàlia Vinyes: «L'única referència que teníem era la de Carchat, que corria amb un vehicle de les mateixes característiques que el nostre. Estic molt satisfeta dels cronos, tenint en compte que ell coneixia el ral·li, és molt ràpid i porta diverses temporades competint». Carchat disputarà el 3 i 4 de juny el Rias Baixas de la Copa Suzuki Swift, on no hi serà Vinyes perquè aquell cap de setmana té prova de la Copa d'Espanya de Resistència a Albacete.

Per últim, qui no va tenir sort va ser Bigordà a la prova que iniciava el Volant RACC. «Cal pensar ara en el Ral·li de Girona», l'11 de juny.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT